Highway to HelsinkiInnebandybloggen befann sig på plats under IBK Dalens träning på Gammlia i dag. Peder Bodén körde för fullt och såg inte det minsta hämmad ut av sin skada. Johan Samuelsson deltog i spelet, men efterhand väntade ett möte med Dalens överhuvud vid skadefall – Magnus Brandt – och efter träningen beslutades det att Samuelsson inte kommer spela helgens match mot Caperiotäby.

Frågar man mig så tror jag det var ett smart beslut. Självklart så finns VM i åtanken för samtliga inblandade i avgörandet, men samtidigt är Samuelsson alldeles för viktig för Dalen och skulle han dra upp skadan ytterligare så riskerar han bara inte att missa VM – utan även missa ytterligare matcher för de svartvita. Något man inte har råd med om serieledningen ska vara intakt.

****

Vid ankomsten till träningen hittade jag Daniel Marklund på läktaren. Dalentränaren var bisittare till Bodén, som höll i dagens träning, och hade därför deltagit i lagets uppvärmning. Kanske har han tänkt sig en comeback?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *