Jaha, nu är Big Brother tillbaka

Hösten var ung när tv-rutan fylldes med tolv kändiskåta människor då tonåren bara var myndigt månader gammal och jag för första gången fick höra begreppet ”Big Brother”. Ofattbart nog skulle jag fyra år senare befinna mig i norrbottens huvudstad för audition till samma sak som i dag intresserar mig lika mycket som ärtsoppa. Förhoppningsvis har jag kommit en bit sen dess.

I kvällens bidrag till bloggzapparna gestaltas Big Brother av Skellefteå – det är ju faktiskt från hockeyn jag hämtat kvällens inspiration – och där får man väl säga att Umeå norra är större i dagsläget. Jag tycker helt enkelt att det börjar vara tid för mig att nämna några ord om Skellefteåinnebandyn.

Det är nämligen så att Skellefteå IBK värvat nytt. Ronny Sandström förstärker laget från Rönnskär Railcare IF och ger nytt kreativt blod till Rickard Avanders backuppsättning. Avsaknadet av spelförande backar har varit för stor för IBK efter det att Adam Nilsson tackat nej till spel med laget på grund av krockande arbetstider. Sandström är en bra förstärkning, men hur mycket kommer han verkligen att vara med – även han brottas med arbetslivet.

Annars är Adam Nilsson exakt vad laget skulle behöva, eller egentligen vad många lag i ettan skulle behöva. Den snabbfotade och kvicktänkte backen harvar kvar i division II. En serie som är långt under hans kapacitet.

***

På damsidan är Skellefteå Innebandy IF hästlängder från den elitserieplats man hade förra året. Med Frida Norström, Anna Asplund och Lina Örnberg 13 mil söderut, Emelie Marklund med fotbollstankar (numera i diviison I), Jocfin Lundgren (med sin hippa, trendiga stavning) i huvudstaden och två spelare som avslutat karriären i Matilda Holmbom och Frida Lindberg har man haft en tuff generationsväxling. Jocefin Lundqvist gör det riktigt bra som ligger två i poängligan på 17 poäng (10+7). Mariana Männistö och Angelica Johansson kämpar för att hålla trumsolot vid liv, men bakom trion känns det skralt om utropstecken.

***

I division II herrar verkar Gamla Stan få gå en hård kamp mot Gimonäs Umeå IF. Nya tränartrion Jesper Bergkvist, Rasmus Karlsten och Fredrik Pettersson har samlat ett ungt lag med mycket fart och fläkt. Lillebror Karlsten, Fabian, leder seriens poängliga. Detta mycket tack vare 18-åringens stenhårda skott – något som resulterat i tolv mål på fem matcher. Dessutom har laget rutinerade Ronnie Englund – ni minns han fick en trevalsfråga om att möta i en gränd av Frida Norström.

Skellefteå IBS, även dem med ny tränare i form av Henrik Burman, har det tungt i botten av division II. Laget vann i och för sig borta mot jumbon Strands IK med 10-8 och inkasserade sin första seger för säsongen. Men hålet bakåt är för stort. Anders Johansen har hoppat in en match, men behöver göra en definitiv comeback för att laget ska klara sig kvar i tvåan. Framåt går det mesta, som vanligt, genom radarparet Niklas Pettersson och Johan Lundstedt. De två har till i år fått förstärkning av Martin Edeljung, men man behöver förstärkningar framåt – och bakåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *