En lördag i världsklass

Gårdagen var en dag i idrottens tecken:

11.00 TBS Umeå – Obbola
13.30 Vildmännen – Örnsköldsvik
14.30 Sandåkern – Hagunda
16.00 Arsenal – West Ham
18.30 Man Utd – Tottenham
20.45 Milan – Juventus.

Precis så som det ska vara med andra ord. Vi lämnar dock fotbollen åt sidan från och med nu och koncentrerar oss på det väsentliga.

Lördagen började ute i Röbäck på Elofssonhallen där TBS Umeå tog emot Obbola, där gästerna vann överraskande, men helt rättvist, med 3-10 mot ett för dagen väldigt tamt hemmalag. TBS kom till spel bland annat utan duktige trion Johan Boström, Patrik Gotthardsson och Niklas Enström, och det märktes.
Obbola å andra sidan hade ett starkt lag för dagen med den rutinerade duon Jimmy Lundström och Erik Zakrisson i spetsen. Lundström gjorde viktiga 1-4 och 1-5, och Zakrisson gjorde totalt 2+3.

I och med vinsten klättrar Obbola till tredjeplats i tabellen och blandar sig i toppstriden – åtminstone tillfälligt.

*

Efter detta var det dags att bänka sig rinkside på Vildmannahallen där vingklippta Vildmännen tog emot Örnsköldsvik. Vildmännen hade bara tolv spelare och saknade bland annat brödraduon Petter/Fredrik Eriksson och bästa backen Jack Anderback.

Ändå var laget väldigt nära segern när spelande tränaren Putte Johansson gled igenom och satte 3-1 på friläge i början av tredje perioden. Tyvärr för Vildmännens del blev han även skadad i samband med målet, och efter det föll laget  ihop som ett korthus.

Örnsköldsvik kom tillbaka i matchen och fick dessutom en komfortabel ledning efter flera horribla bjudningar från hemmalaget. Jag tror att det stod 3-7 då jag lämnade hallen (slutresultatet har inte kommit in på IDA än).

*

Då bar det av till Iksu där Sandåkern i sin första ”riktiga” hemmamatch var desperata efter en seger. Men trots 2-0 och spelövertag i början av matchen, och en imponerande slutforcering av Joel Bäckström i slutskedet, så fick den rödvita lagmaskinen än en gång lämna en allsvensk match utan poäng.

Peter Löfgren från IBK Dalen vaktade kassen vilket med facit i handen inte blev något lyckat drag. Ett par av målen såg billiga ut, och jag är fortsatt tveksam till själva grejen att låna in en målvakt bara för en match. Speciellt när Niklas Ivarsson är så pass bra som han är.

Bloggkollegan Lindberg skrev mer om denna match redan i går, och la dessutom upp ett videoklipp på Bäckströms kyliga straff. Klicka här för att se straffen.

*
Damettan hade spelledigt i helgen. Läs och begrunda tabellen här.

*

I herrettan har ett gäng matcher spelats. I fredags tjuvstartade Spöland och UIK i Hammarhallen. UIK ledde efter halva matchen med 1-5, bland annat efter ett hattrick från avige rightaren Robin Jonsson, och var på väg mot en rejäl skräll. Men till slut vaknade Spöland till liv, vände på steken, och vann med 7-6. Matchvinnare? Gissa en gång. Ledtråd.

RIG Umeå var uppe och trillade boll i Arvidsjaur mot jumbon K4 IF. Det målglada talanggänget fick som väntat vända hem till Umeå med tre friska poäng, efter seger med 14-11. Ett klassiskt RIG-resultat får man väl ändå säga. Dennis Sjöstedt och Alexander Rudd gjorde varsitt hattrick.

*

Inga damettor, herrtvåor eller herrettor spelas i dag, utan ni får nöja er med den minst sagt heta matchen mellan IBK Dalen och Caperio/Täby. Missa inte!

Det profilstarka stockholmsgänget brukar bjuda på show och jag kan rekommendera en extra titt på Rasmus Sundstedt som inlett SSL-säsongen skrämmande bra. Rickie Hyvärinen är ett kapitel i sig.

Väl mött på Gammliahallen 16.00.

(Ett blogginlägg om Umeå Citys tripp till Stockholm kommer senare under dagen.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *