Jag fick en vecka bland molnen

Jag vill härmed utfärda ett tack till Therese Andersson för att hon gett mig veckans straff då hon gjorde sitt andra mål i matchen mot Huddinge. Sarkasm är ordet. Men jag får stå mitt kast – jag fick ju i alla fall känna hur det kändes att vara vinnare i Helgduellen i en vecka. I morgon kommer jag få mitt straff. Vill ni tipsa Jacke om hur jag ska förnedras så tveka inte att skicka iväg ett mejl till honom (jakob.arvidsson@folkbladet.nu) eller använda kommentarfältet nedan.

**

Nog om det – det spelade ju faktiskt lite innebandy i dag också. Iksu tog emot Huddinge IK efter deras bragdseger mot KAIS Mora i förra omgången. Och det blev en riktig mardrömsinledning för Iksu i och med att Hilma Thofte inlett målskyttet efter 29 sekunder. En kvart senare utökade gästerna till 0-2, men den glädjen blev inte långvarig. Första halvans klart bästa formation, tredjekedjan med Frida Norström, Iza Rydfjäll och Andrea Gidlund, hittade rätt bara en minut senare.

Men allt var långt från frid och fröjd i hemmalaget. Avsluten var förhastiga och man kom inte in i gästernas tajta box. Indianpassningarna var många och fantasin framåt saknades. Man kom inte igenom gästernas försvarsmur helt enkelt.

I den andra halvan så började det märkas vart Huddinge ligger i serien. Gästerna föll ihop och orkade inte följa med i kontringarna längre. Bakåt höll man relativt tätt, men till slut sprack det även där. Jenny Gustafsson gjorde 2-2, hennes första seriemål i Iksu-tröjan som du kan läsa mer om här, och Iksu hade tagit tillbaka förarplatsen i matchen. Stundtals hade Iksu ett bollinnehav som måste varit upp mot 80-20 – om inte mer.

Gästerna såg ut att hålla 2-2 perioden ut, men med en sekund kvar gav Victoria Wikström hemmalaget ledningen med ett rappt handledsskott i taket – landslagsklass, vi lämnar det där. Den tredje perioden var mest formalia. Gästerna försökte inte ens vända matchen och hemmalaget kunde vinna stabilt med 5-2 efter två raka mål av firma Therese Andersson/ Frida Eriksson. Här kan du se webb-tv-inslaget jag gjorde med Eriksson efter matchen.

Plus i matchen till tredjekedjan som inledde starkt, men som började slicka sarg i sista och därför fick Iza Rydfjäll sitta slutet av matchen på grund av att man spelade för säkert. Roligt initiativ av Jocke Sjöström som ville åstadkomma mera framåt trots ledningen. Tjejerna firade segern genom att – plocka ner sargen. Det är ett glamoröst liv att vara innebandyspelare!

**

Sen måste jag, återigen, påpeka hur fruktansvärt dåligt det är att matcherna (Iksu och Dalen) spelas samtidigt. 232 personer hade hittat till Iksu, en siffra som skulle varit betydligt högre om man inte haft matcherna samtidigt. Sådant får bara inte hända – det vinner ingen på. Just i dag spekulerades det i att domarna styrt evenemanget till 16.00 på grund av andra matcher, men det borde gå lösa på annat sätt. För dåligt om du frågar mig.

**

I Gammliahallen hände det saker. En riktigt publikfriande match med hela 20 mål erbjöds den 1412 personer stora publiken – vem var det som sa att innebandy inte är hett i Umeå just nu? Försvarsspelet var under all kritik och gästernas Tobias Johansson måste ju få gå hem till huvudstaden efter att ha dragit på sig en otroligt dum femminutersutvisning i matchinledningen. En utvisning som Dalen använde till att göra fyra mål.

Anton Ermling och hans andrakedja med Max Wahlgren och Jonas Swahn är stekhet just nu. I Johan Samuelssons frånvaro har inte förstakedjan samma spets och då kliver andra fram. Ermling gjorde fyra mål i matchen, men nöjde sig inte med det och spelade dessutom fram till två mål. Max Wahlgren gjorde ett och serverade fyra – riktigt starkt.

En spännande match som hade blivit ännu mer spännande utan femman i inledningen. Dalen visar återigen att man inte är så beroende av Johan Samuelsson som många trott. Riktigt stark seger och Caperiotäby ser långt ifrån ut som ett SM-finallag.

3 kommentarer

  1. Bästa bloggen på länge! Bra uppdateringar, vettiga inlägg och sköna äventyr med straff och dylikt. Keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *