Iksu höll nollan och vann mot jumbon

Efter förlusten senast mot Djurgården begav sig Iksu ner till pilsnerorten Mariestad för match i Vadsbohallen mot jumbon IBK Lockerud Mariestad.

Malin Eriksson satte ton direkt med lagets första mål efter drygt tre minuter. Efter det var det inget snack om saken. Iksu vann minst sagt komfortabelt med 0-8 mot tabelljumbon – som bara mäktade med åtta skott på mål under hela matchen! Det måste ju vara något slags bottenrekord…

Hursomhelst, Therese Andersson höll hov med två mål och tre assist i matchen. Även Victoria Wikström fick sätta dit två bollar (hon satte det sista målet vilket var viktigt eftersom Lars hade Therese Andersson som bästa målskytt och jag hade Wikström, nu blev det lika). Övriga målskyttar var Frida Eriksson, Josefina Eiremo och Cassandra Edberg.

Bloggen fick tag i tränaren Jocke Sjöström då laget precis hade käkat. Det var med andra ord bara ca 9 timmar kvar i buss att se fram emot…

– Det var en extremt enkel match. Vi pressade högt och då fick dom problem, det var många flippar ner i vår zon eller över bara över sargen. Vi bytte i princip hela tiden med boll och spelade aldrig bort den utan höll oss till det enklaste passet hela tiden, säger han.

– I tidigare matcher, som nu senast mot Djurgården i andra perioden, har vi spelat alldeles för svårt och åkt på spelvändningar, så målet i den här matchen var att ha fart i fötterna och spela det enklaste alternativet hela tiden, och vi höll oss till det hela matchen, fortsätter han.

Sjöström var nöjd med alla tre formationer men gav lite extra beröm till kedjan med Therese Andersson, Josefina Eiremo och Frida Eriksson som stod för fem av målen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *