Lindbergs drömfemma från hösten


Efter att halva serierna passerat så börjar det vara dags för att plocka ihop lite Allstarlag från diverse serier. Jacke har fått i uppdrag att ta ut ett lag från Allsvenskan, herrettan och herrtvåan. Undertecknad gör ett från Superligan, elitserien och damettan. Vi börjar med Superligan, och för att behålla lite Umeåvinkel på det hela så tar jag ut både ett för hela Sverige och en ren Umeåversion.

Målvakt:
Patrik Jansson, AIK IF
Kommentar: Gunnar Domeij hotar såklart, men Jansson imponerade i VM och har bidragit stort till att AIK är det lag som släppt in minst mål i SSL. Konkurrenterna Viktor Klintsten, Gunnar Domeij, Peter Sjögren och Daniel Ramsin har gjort några riktiga bottennapp allihopa. Fredrik Hörnkvist har visserligen varit bra, men i mina ögon är Jansson ettan i Sverige just nu.

Backar:
Mathias ”Bult” Larsson, Warberg
Rasmus Sundstedt, CaperioTäby
Kommentar: Sundstedt är solklar. En av världens bästa backar redan vid 21-års ålder och han har en lysande framtid. Komplett spelare som kanske kan slipa lite på defensiven, men framåt har han allt en back ska ha. Några av utmanarna som konkurrerade är Mattias Wallgren, Mathias Samuelsson, Eric Björk, Martin Östholm och Peter Fischerström.

Center:
Mika Kohonen
, Storvreta
Kommentar: Frågan är om jag ens behöver kommentera det här. Kohonen är bäst i världen, bäst genom tiderna, och då inkluderar det superligans bästa center även om Daniel Calebsson flyttat hem.

Forwards:
Rickie Hyvärinen, CaperioTäby
Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam
Kommenter: Hyvärinen har bevisat sin storhet och nu har även CaperioTäby kommit igång med sitt spel och trummar uppåt i tabellen, just nu befinner sig laget i alla fall på slutspelsplats. Calebsson är för bra för att lämna utanför laget. I mina ögon är han tvåa i världen och skulle definitivt gå in i vilken lag som helst i hela världen.

UMEÅVERSIONEN

Målvakt:
Gunnar Domeij, Umeå City
Kommentar: Självklart går det förespråka att Fredrik Hörnkvist varit i klass med Domeij, men ingen – kanske inte ens i hela Superligan – är lika viktig för sitt lag som Domeij är för City. Han styr upp hela försvarsspelet med sin pondus och rutin, så även om han gjort några riktiga bottenträffar under säsongen (Dalen och Pixbo) så känns han given.

Backar:
Robin Nilsberth, IBK Dalen
Mattias Wallgren, IBK Dalen
Kommentar: Ledsen, City – men tyvärr så kändes det här lika självklart som att sätta Kohonen som center i SSL-laget. Thomas Holmgren har varit Citys överlägset bäste back, men han kommer inte i närheten av Nilsberth och Wallgren ändå.

Center:
Jonas Svahn, IBK Dalen
Kommentar: Johan Samuelsson har varit skadad lite för mycket för att kunna slå ner en fullkomligt lysande Jonas Svahn. Morasonen är definitivt på tapeten för årets rookie och kommer ha en lysande framtid i SSL. Mikael Zingmark är den som är närmast att slå sig in från City, men hans finfina inledning räcker inte mot Svahn och även Samuelsson hade rankats före honom.

Forwards:
Erik Forsgren, Umeå City
Anton Ermling, IBK Dalen
Kommentar: Kommer säkerligen få på nosen för att jag petar hela Dalens förstakedja, men jag tycker att om man jämför hur bra Ermling har varit, med hur bra han varit tidigare år och sätter i perspektiv hur viktig han är för Max Wahlgren och Jonas Svahn. Ja, då har han imponerat mer på mig än både Christian Hjort och Peder Bodén. Erik Forsgren är solklar etta på forwardsplatserna i mina ögon och var busenkel att sätta i det här laget. Ganska kul att man kan vara så bra som Fson är utan att han riktigt får ut hela sin potential.

2 kommentarer

  1. hur kan du välja gunnar domeij som bytt ut sig själv/blivit utbytt x antal matcher? laget har släppt in nästan mest mål i superligan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *