Allsvenskans All Stars

Vi på bloggen har ju bestämt att dela med oss av ”All Star Teams” från de serier vi bevakar, och där ingår ju även Sandåkern och Allsvenskan.

Jag ska direkt vara ärlig och säga att jag långt ifrån sett alla lag in action från den här serien, men jag har gått på tidigare meriter kombinerat med min något bristande fingertoppskänsla för att ta ut detta lag.

MÅLVAKT:

Petter Nilsson, FBC Uppsala.
Kommentar: En av få målvakter jag överhuvudtaget sett spela i årets upplaga av Allsvenskan . Han var en rejäl ”snackis” för ett par år sedan då han ansågs vara en riktig supertalang. Säsongen 2005/2006, då 18 år gammal, värvades han till Storvreta innan han via Järfälla hamnade i FBC Uppsala.

HÖGERBACK:

Kimmo Eskelinen, Visby IBK.
Kommentar: Överflödig. Synd bara att han spelar i Allsvenskan. Jag var sugen på att plocka med Joel Bäckström, men trots hans grymma säsong i Sandåkern så får han ge vika för den hårdskjutande liraren Kimmo.

VÄNSTERBACK:

John Lehnberg, Granlo BK.
Kommentar: Jag har med detta val säkerligen gått miste om x antal spelskickliga allsvenska rightarbackar, men som den lokalpatriot jag är får jag gå lite långsökta omvägar för att få någon som helst lokal prägel på laget.

John har tidigare spelat för IBK Dalen och är mest känd för sitt enorma skott och sin kärlek till Leos lekland. Tanken på han och Kimmo i samma backpar känns spännande måste jag säga.

CENTER:

Patrik Svensson, Granlo BK.
Kommentar: Yes, en norrlänning till! Patrik Svensson är en riktig lirare som inte hatar att glida runt på planen med sin finurliga teknik och leta läckra assist. Trots ivriga locktoner från Superligan har han än så länge valt att stanna kvar i Granlo.

HÖGERFORWARD:

Patrik Andersson, IBK Handen.
Kommentar: Enligt mig en av Sveriges absolut största lirare. Det var tyvärr ett par år sedan jag såg honom in action men jag misstänker att han inte ändrat på sin fantastiska spelstil allt för mycket. Han toppar just nu den totala poängligan trots att han spelar i ett bottenlag och det är väldigt imponerande. Given i mitt lag!

VÄNSTERFORWARD:

Linus Näsman, Tyresö Trollbäcken.
Kommentar: Linus är den enda spelare jag hämtar från serieledarna ”TT”. Han är trots sin ringa ålder (född -86) en rutinerad spelare som varit med länge. Åren 2004-2008 spelade han för Balrog i SSL. En rätt komplett spelare med lurig teknik, och han kan både göra mål och lägga mackor. 

***

SUMMERING:

Allsvenskan är den serie jag har sämst koll på av herrserierna, därför kan jag mycket väl köpa att detta lag diskuteras hejvilt. Men jag måste säga att jag är rätt nöjd med kemin i min femma, och att den definitivt skulle vara obehaglig att möta – även i SSL.

På backsidan är skottstyrkan prioriterad medan det kryllar av raka blad och lir i anfallszon. Spelidén min femma har är att trycka ner motståndarna väldigt djupt, trixa en hel del bakom mål, och sedan lägga upp på Kimmo och John som får lasta från backplats.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *