Mitt All star-team i elitserien


Då var det dags för den första damversionen av all star-laget för hösten 2010. Självklart kommer en speciell Umeå-version också, men även i Sverigelaget finns Umeå representerat.


Elitseriens all star-lag:

Målvakt:
Hanna Pettersson

Kommentar: 904 31 som riktnummer och man väljer bort Malin Marklund mot Hanna Pettersson kräver kanske sin förklaring. Men Hanna Petterssons rutin blir avgörande, speciellt med tanke på att faktiskt Marklund haft några rejäla dippar, då jag framför allt tänker på Täby och Huddinge-matcherna. Malin är definitivt Sveriges framtida förstamålvakt och det skulle fundera mig mycket om jag inte, vid ungefär

Backar:
Lisah Samuelsson, Djurgården IF IBF
Emelie Wibron, Iksu
Kommentar: Inkluderat SSL-laget jag gjorde under tisdagen, så var det här den kategori som jag brottats mest med. Jag funderade länge och väl innan jag kunde bestämma mig och även i skrivande stund är jag – villig att erkänna – osäker på om jag brottats klart med mig själv eller bara gjort en Ara Abrahamian och lämnat bronset på mattan.

Center:
Anna Wijk, Kais Mora
Kommentar: Den före detta Iksuspelaren Anna Wijk vann min interna match mot Karolina Widar, som alltid är bra och knappast hade gått dumförklara om jag satt på tronen i stället. Men Wijk har framtiden för sig och spelar stabilt med ett otroligt spelsinne och en blick som kommer föra henne och Kais Mora långt den här säsongen.

Forwards:
Therese Karlsson, Kais Mora
Therese Andersson, Iksu
Kommentar: Therese gånger två blev resultatet när jag summerat höstens elitseriesäsong. Therese Karlsson är poängligaledare och spjutspetsen i ett stjärnfyllt offensivt Kais Mora. Ett lag som framåt är det bästa laget i serien enligt undertecknad, men som brister i defensiven för att bli Svenska mästare. Mini kändes solklar och gjorde kanske sin bästa säsongsinledning i karriären i höst, innan korsbandsskadan. Detta trots att Iksu inte kommit upp i normal standard föränn på slutet. Tufft att en spelare som Victoria Wikström inte kommer med i laget trots att hon har bäst poängsnitt i elitserien – något som talar sitt tydliga språk i hur höga förväntningar som finns på henne. Ganska ironiskt att alla tre av de spelare som jag håller som topp tre i världen inte finns med i laget; Vickan, Emelie Lindström och Karolina Widar – men här går det inte att leva på gamla meriter.

Umeåversionen:

Målvakt:
Malin Marklund, IBK Dalen
Kommentar: Ja, som ni förstår i mitt resonemang ovan så är det ju inget snack på den här fronten. Malin Alfredsson har gjort en helt okej säsong så här långt, men i mina ögon är det inget snack om att Malin Marklund är en bättre målvakt.

Backar:
Emelie Wibron, Iksu
Malin Eriksson, Iksu
Kommentar: Jenny Gustafsson, Sussane Ekblom, Linnea Ivarsson, Namita Andersson, Sara Wilhelmsson och Emelie Nordlinder i all ära – ja nu ska man väl även inkludera Iza Rydfjäll – men i mina ögon är Wibron och Lillis etta och tvåa i länet. Som parentes till denna kategori så vill jag framföra min önskan om återväntadet av två länsbekantingar; Frida Stenvall och Matilda Holmbom, börja om med innebandyn!

Center:
Josefina Eiremo, Iksu
Kommentar: Det finns alltid en invägningsprocess när man ska göra bedömningar likt denna. Ska man enbart gå på spelarkvalité eller ska man räkna in extra mycket hur bra en spelare varit för sitt lag och hur stor prestation den gjort i förhållande till sig själv. Ja, egentligen spelar det ingen roll hur man avgör; med Anna Wijk utflyttad så är Josefina Eiremo nummer ett – svårare än så är det inte, och så har det även bevisats i höst. Eiremo är aldrig dålig, och här har jag lust att utnyttja fjortisspråk med versaler. Isabell Larsson och Cassandra Edberg hotade närmast i en kategori där Umeå faktiskt har en hel del att välja på. Amanda Öhman, Frida Norström och Matilda Brusell är bra centrar även dem, men Josefina är nummer ett – that´s it.

Forwards:
Therese Andersson, Iksu
Victoria Wikström, Iksu
Kommentar: Visst, en spelare som Sandra Larsson kanske fanns i åtanken för en sekund – men det går inte att komma undan faktan att Victoria Wikström faktiskt komma igång på slutet och även om hon inte är 100 procent, faktiskt är en bättre innebandyspelare än vad Larsson är. Egentligen kommer jag inte på någon som hotar den ovanstående duon på allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *