Är det här slutet, Domeij?


För er som är VF-prenumeranter eller som håller er uppdaterade här på folkbladet.nu kommer inom kort att bli varse om diverse värvningsförsök i Umeåinnebandyn. Det är nämligen så att Umeå City visat sitt intresse för tre av Dalens mest etablerade spelare med över 20 säsonger i klubben tillsammans. Det handlar om Peter Sundelin, Anton Ermling och Fredrik Hörnkvist.

Tre spelare som självklart skulle bli en förstärkning för laget, men som jag ser föga troligt skulle byta bara för bytandets skull. Ska ett byte ske så måste det gagna de utpekade. Anton Ermling går ut skolan till våren och hjälp med arbete skulle kanske få honom att tänka annorlunda, som du kan läsa om i min artikel här. Peter Sundelin har anknytning till laget och kanske, mycket otroligt, men i alla fall en mikroskopisk chans så kanske han får sig en funderare.

Men här kommen den intressanta aspekten. Umeå City är alltså ute efter Fredrik Hörnkvist. Visst, Peter Sjöström säger att Gunnar Domeij öppnat för ännu en säsong, men varför skulle City vilja ha både Hörna och Domeij – det går bara inte ihop för mig. Jag följer min första känsla och konstaterar enkelt – Domeij måste ha medelat att han efter säsongen kommer att tacka för sig.

Självklart så är detta rent hypotetiskt och jag har inte fått tag i Domeij för att få en kommentar trots att jag minst sagt försökt. Jag kommer självklart försöka få tag i Domeij för att han ska kommentera detta och kanske är jag helt ute och cyklar – ingen skulle bli gladare än mig om han fortsatte, det är en profil för alla som intresseras av innebandy.

Men frågar man runt lite bland alla innebandykännare i den här staden – det finns ett gäng – så är de flesta överrens, nästan ingen tror att Domeij orkar pendla ytterligare ett år från Örnsköldsvik. Jag ställer mig i det ledet, men som sagt – hoppas verkligen att jag har fel i dessa tankar.

Angående Gunnars kontrakt så går det alltså ut efter den här säsongen, han skrev sent i somras på ett kontrakt som sträcker sig över ett år – det brukar vara så. Vad tror du? Kommer vi kunna få se Domeij agera vägg nästa år i nya Gammliahallen eller ej?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *