Dalen ute efter Citys superduo


Konkurrenten VK skrev i dag på deras webb att ”Fd Dalenstjärnor återvänder”. I dag har jag pratat med både Alexander Bodén och Urban Karlsson, båda parter medelade att inget är klart. Som de skriver i texten så har Alexander tankar på att flytta hem, men hans sambo har jobb i Schweiz och är hemmahörande i Dalarna. En övertalningskampanj för en Umeåflytt ska i så fall verkställas innan något beslut kan tas – något som undertecknad självklart kommer att följa upp, när det närmar sig att bli klart. Patrik Lundström har haft möten med Urban Karlsson och har mindre förbindelser som håller honom från Umeå – en övergång som känns närmare i mina ögon.

Ketil Kronberg glänste såklart även på dagens Dalenträning, som undertecknad besökte för att kolla läget och självklart skulle det finnas ett helt gäng överlyckliga grabbar som skulle ta emot ”Sveriges blondaste norrman” med öppna armar. Det är en stor profil i Umeå och en oerhört omtyckt kille i laget som alla har historier om, vissa mer lämpade för en blogg än andra.

***

Men över till dagens nyhet. IBK Dalen har redan nu presenterat sitt intresse för Erik Forsgren och Peter Reinholdt. Umeå Citys superduo, succéduo ja – välj namn själva – har väckt intresset hos storebror. Som undertecknad skriver i den här artikeln, så blåser det stormiga vindar kring kampen om hierarkin i den här staden – och det gäller att äta eller ätas. Ingen vinner något SM-guld genom att vara vänner med alla, det gäller helt enkelt att se om sitt eget hus. Umeå City är intresserade av Hörna, Ermling och Sundelin – Dalen är intresserade av Fson och Peppe, allt faller sig naturligt enligt mig.

Jag uttalar mig inte om det föregått några övertramp på diverse hederskoder eller inte, det är upp till klubbarna själva att bestämma. Men vad som står klart är att det är riktigt kul att det börjar flodera rykten redan nu – silly season är årets höjdpunkt för oss som skriver och det är då man får jobba på ordentligt, det gillar jag.

Vad tror ni inför framtiden? Vad väljer Fson, Peppe, Sundelin, Ermling och Hörna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *