Profilerna ger sin egen lista


Min åsikt är såklart viktigast, men ibland kan det vara kul med flera röster. Nej, men allvarligt talat. I dagarna gjorde jag en lista över de bästa spelarna i Skellefteå. Självklart måste en sådan lista göras även för Umeå, men förutom det så tänkte jag även att vi skulle få fler röster angående 0910-land. I och för sig, gällande 090, så har ju en viss ranking redan gjorts då jag tog ut en femma från både SSL och elitserien, men vi kan ju göra en ett-till-tio-lista när vi ändå är igång. Jacke kommer med herrar division I och II snart också, men tills dess får ni läsa om Skellefteåfolket lite.

Jesper Bergqvist, hjälptränare i Gamla Stan och spelare med förflutet i IBK, numera Gamla Stans egna lista.

1. Arvid Marklund
Kommentar: När denna kille är som bäst är han helt enkelt bäst. Kort och konsivt.

2. Mattias Holmberg
Kommentar: Vet inte riktigt vad jag ska säga här? Blåmärken och öm kropp = Skottäck? Fruktansvärt bra defensivt. Ledarfigur. 

3. Joakim Nilsson
Kommentar: Mycke möjligt att detta är bästa tvåvägsspelaren Skellefteå har. Även i år har han blivit ÄNNU bättre.

4. Viktor Norgren
Kommentar: Även här kommer en av stans bästa tvåvägspelare. En STOR framtidspelare, Sjukt bra.

5. Adam Nilsson
Kommentar: En fruktansvärt talang enligt mig. Även om han är 24 år. OM han är frisk, och förstås hittar nytt jobb! Snabb, (teknisk) stark, bra speluppfattning, även viljan finns där.

6. Linus Johansson
Kommentar: Kanske borde vara ännu högre upp ? Nog stans jämnaste back. Gör aldrig en dålig match, kan även göra ett mål eller två ?

7. Ramus Karlstén
Kommentar: Smart som få, kan väl inte lämna denna spelare ute efter 39pts på 12 matcher?

8. Ronnie LEGENDEN Englund
Kommentar: Kan inte lämna ut denna person ifrån denna lista, kanske skulle haft första platsen bara för den han är. Har gjort VÄLDIGT mycket för de olika klubbarna i stan.

9. Johan Björk
Kommentar: En person som flyttade till umeå för plugg ifjol och tog med både lite spelmässigt och lite utseende mässigt umeåbeteende, bara för man har spelat i samma lag som Carlbom borde man bli så helsikte bättre spelare. Johan Björk kommer med på denna lista pga. av hans fruktansvärt bra spelvändningar som han förmodligen tagit från umeå. Och även för han klarade en säsong med Carlbom i laget.

10. Johannes Övregård
Kommentar: En spelare som är väldigt blyg av sig, även här född 93, en spelare som jag personligen kommer bli något stor om han bara vågar. Riktigt bra speluppfattning, avslutet kan förbättras, rightare.


Top 3 talanger.


1. Jonathan Andersson

En kille som nu under 2 år tagit enorma steg fram i utvecklingen gemon att fått spela med bra spelare. Han är född 94, endå större än ett höghus byggt 1996. Grymt skott.
Grymt stark. På väg att bli en storspelare.

2. Oliver Ericsson
En spelare som jag inte sett spela fram tills i vinter då han tog klivet fram och tog en plats direkt i Gamlstans A-lag. Ålder, född 93. Blotta 17 år gammal.

Även han fruktansvärt stark, bra speluppfattning, och riktigt bra avslut. Även här har vi en spelare som något framtiden kan räkna mig.

3. Anton åkerlund (1997)
Sist och även minst har vi en spelare som Rasmus Karlstén tog in nu under jul uppehållet, med en ålder på endast 13 ÅR GAMMAL har jag inte skådat en sådan stor talang någonsin.

Han spelar med ett sånt självförtroende. Slår aldrig bort en boll, tar avslut i rätt lägen, håller in den i rätt lägen. Ge den här killen 2-3 år så spelar han i första femman i stans bästa lag.

Denna killen är något extra, enda anledninge att han inte toppar denna lista är pga hans låga ålder. Mycke kvar att lära, men finns fruktansvärt mycke att hitta redan nu i denna person.

  
Tjejer :

1. Angelica Johansson
Kommentar: Stark och rutinerd för sin unga ålder.Är mest rutinerad i laget och leder dom genom vatten och eld. Väldigt viktigt!

2. Josefin lundqvist
Kommentar: Är laget främsta poäng görare och har under hela säsongen hållt en jämn nivå som har varit otroligt viktigt för Skellefteå ib. Josse är även hon en ledarprofil!

3, Josefin Andersson
Kommentar: Har spelar både i den Svenska elitserien och den Norska. Hon har bra tecknik och en härlig energi på planen! En av dom absolut snabbaste i div 1 norra.

4. Linda Almström
Kommentar: Är en snabb, hård och målfarligt. Var en av Skellefteås bästa backar i fjol men har till den här säsongen tagit steget fram till forward. Hon har en bra arbetsmoral och kan spela på vilken plats som helst.

5. Matilda Engström
Kommentar: Har en riktigt bra teknik och uppfattas oftast som väldigt avig. Man vet aldrig vad hon kommer att göra. Bra skott och riktigt bra jobb från hennes sida!

6. Lina Rydebjörk
Kommentar: Är en lite ojämn målvakt men som vissa matcher helt kan spika igen. Stundtals kan hon räknas som en av dom bästa men för att komma dit måste hon bli jämnare i målet. Annars har hon gjort en riktigt bra säsong än så länge!

7. Mariana Människö
Kommentar: Har ett av Skellefteås bästa skott men använder det för lite. Hon jobbar hårt och både målfarlig och en bra framspelare.


8. Alicia Lindqvist

Kommentar: Är en av lagets framtidsnamn. Hennes blendande teknink och bra spelförståelse gör henne till en viktig spelare i Skellefteå ib. Hon är en talang som vi kommer få se mer av i framtiden!

9. Elin Bäckström
Kommentar: Är en riktigt viktig spelare för SIB. Hon är snabb, jobbar alltid hårt, men framför allt snackar, peppar och leder hon laget. Hon har den här säsongen även tagit ett till kliv framåt!


10. Cecilia Lundqvist

Kommentar: Har precis som tvillingsyrran josse gjort en riktigt bra säsong hittills. Hon är en spelare som alltid tar jobbet och har även gjort en del poäng den här säsongen. Fortsätt så!

RICKARD AVANDER, tränare i Skellefteå IBK. Går elitutbildning och tränar även Skellefteå IBS J18-lag och Skellefteå IBS flickor -94.

1. Joakim Nilsson, har ett tänk som ingen annan och andas innebandykunskap på planen.
2. Mathias Lunderberg, snabb som vinden och har nu ett självförtroende av guld som gör att han lyckas med allt.
3. Ronny Englund, legen i Skellefteå med rutin i mängder som är minst lika bra fortfarande.
4. Johan Björk, växte ett extra snäpp under Umeåvistelsen och går från klarhet till klarhet.
5. Rasmus Karlstén, var bra förra året, men är dubbelt så bra i år.
6. Arvid Marklund, Självklar här. Riktigt smart spelare.
7. Johannes Övergård, Långsam men med resten av registret fyllt.
8. Jonathan Andersson, En av de största talangerna i länet och med en fysik och handledsskott av rang – komplett spelare.
9. Tomas Burström, gör andra spelare bättre och är aldrig dålig. Bra defensiv.
10. Joel Boman, Skellefteå IBS stora talang som är en drivande person och en formidabel innebandyspelare.
(Emil Lundmark som bubblare, slöseri att ha i Alhem. Det är han för bra för.)

Tjejer:

1. Josefin Lundqvist
2. Angelica Johansson
3. Josefin Andersson
4. Julia Lind
5. Emelie Marklund
6. Tove Åström
7. Sofie Lindgren
8. Matilda Engström
9. Marie Forsman
10. Sara Furberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *