Silly season: Lunchbomben har exploderat

På lunchen i dag kunde ni som är medlemmar på vår Facebook-sida se att en transferbomb tändes. Nu har den exploderat och affären är finito.

Bomb kanske enligt vissa är ett för starkt ord för denna ”affär”, men personligen blev jag i alla fall förvånad.

Det är nämligen den f.d. elitseriespelaren Jimmy Lundström, som representerat både Umeå City och IBK Dalen, som nu återvänder till Vildmännens IF. Jimmy inledde säsongen i Obbola men för ett par veckor sedan tog han time-out, vilket enligt obekräftade rykten berodde på interna stridigheter.

Jimmy i Vildmännens tröja. FOTO: Vildmännens IF

Vildmännen tog till vara på situationen och lyckades locka ”hem” Jimmy – som spelade med klubben säsongen 2009/10. Troligtvis går han nu rakt in i andrakedjan tillsammans med ”Putte” Johansson och någon till. Förstakedjan med Samuel Karlsson, Mikael Hjelm och Petter Eriksson skulle jag personligen aldrig rubba.

– Det känns bra att få in Jimmy så här precis innan fönstret stänger, speciellt när vi nu tappar två killar på grund av jobb på annan ort (Magnus Barkestam och Stefan Nyström), säger lagkamraten Fredrik Eriksson.

– Jimmys rutin och kvalité kommer att hjälpa oss i jakten på seriesegern, och i ett eventuellt kval. En kanonvärvning för oss, fortsätter han.

***

Bloggens kommentar: En ”lyxig” värvning för Vildmännen. Det är inte många lag i herrtvåan som har en spelare av Jimmys kaliber i en andrakedja. En andrakedja som redan innehöll klasspelaren ”Putte” Johansson. Jimmys bäst-före-datum må vara passerat men vaknar han på rätt sida är han fortfarande en riktig lirare. Nu har Vildmännen inte bara en, utan två riktigt bra kedjor och blir därmed ett ännu större hot till seriesegern.

***

Mer Silly Season kommer på bloggen redan i kväll, så håll utkik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *