Premiär för nytt inslag på bloggen – Materialspecial

Det här med materialet är enligt mig en rätt intressant aspekt i innebandyn. Utvecklingen är enorm och på senare år har vi fått se skaft som böjs både till höger och vänster, horribla pistolgrepp, blad i regnbågens alla färger (gärna samtidigt) och så vidare…

Därför har vi nu tänkt ge er intervjuer med stjärnspelare runt om i staden, där de får motivera sitt val av klubba och även ge tips till er som ska ge er ut i klubbdjungeln.

Tanken är att spelarna ska komma från våra fyra elitlag, men vi gör en smygstart med Andreas Carlbom från Thorengruppen. Han är trots allt lite säregen då det kommer till material, och enligt mig är han en solklar stjärna (som ni säkert märkt att jag tycker…).

****

Tre bilder på Carlboms vapen.

INFO
Märke: Fatpipe
Blad: Wiz.
Flex: 27.
Längd: 91 cm.
År på nacken: 4-5.
Övrigt: Ovalt skaft, Fatpipes håriga linda.
Anekdot: Denna klubba fanns med som en av fem under ”Calles” succesäsong då han vann skytteligan i Elitserien, och hänger alltså med än i dag.

Carlboms egna kommentar:

Det viktigaste för mig är att klubban är oval, då vet jag var jag har bladet. Annars hade jag lika gärna kunnat skjuta med bladet upp och ner. Bladet måste dessutom vara lagom mjukt, om det är för hårt tappar jag känslan, säger han.

– Förut då jag spelade med Exel hade jag mycket mer vinkel, med en krok där fram. Men sedan bytte jag till Canadien och då fick jag inte till den där kroken, så efter det har det som blivit rakare och rakare vinkel med åren, skrattar han.

Bloggens kommentar:

En Wiz är ju aldrig fel för en utpräglad målskytt. Däremot kan jag tycka att han borde spela med en något nyare klubba, men det fungerar ju uppenbarligen ändå. Är lite skeptisk till den lila lindan med svart ”hår” – i övrigt helt okej på det estetiska planet.

– Hooken är rätt klassisk och ser liksom de flesta rightvinklar riktigt skön ut enligt mig!

**

Eftersom jag spelar i ditt lag vet jag ju att du ofta växlar mellan Orc och Wiz som blad. Vad är det för skillnad?

Med Orc får man lite bättre koll på bollen, men man tappar i avsluten. Jag har faktiskt för det mesta bytt klubba ofta under match. Förut då jag spelade med Dalen hade jag 3-4 färdiga matchklubbor och en perfekt assistent i Johan ”Lingon” Lindgren (numera kapten i Umeå City) som sa åt mig då det var dags att byta, han hade grym känsla för det där, säger ”Calle”.

– Ibland bytte jag sju-åtta gånger per match. Hade jag inte gjort mål på ett tag eller startat matchen dåligt så kom han och sa till, och då bytte jag direkt. Men jag har tyvärr har jag inte riktigt kommit på vem som är Thorengruppens ”Lingon” än, börjar bli dags att göra det, skrattar han.

Varför spelar du med så gammal klubba?

– Då vi vann VM så kastade jag upp alla mina klubbor på läktaren, precis som resten av laget. Det är ingenting jag ångrar men då man kom hem fick man ju gräva lite för att hitta något. Men som sagt, jag bryr mig inte så mycket om skaftet så jag brukar köra på tills klubban går sönder, säger han.

Vad kan du ge för tips till läsarna i valet av klubba?

– Tänk på hur hårt bladet är, och är du junior så borde du ha ett lite mjukare skaft. Sedan är det viktigt att ha rätt längd och rätt hook. Det finns inga genvägar till det perfekta skottet, säger han, precis som farbror Barbro skulle ha sagt.

Vilken klubba spelar du med i kväll – Orc eller Wiz?

Det blir ”Wizen”, åtminstone de första tio minuterna…

***

Så, det var den premiären! Nu är materialspecial igång.

Vi har inte bestämt än vilka som vi ska göra det här med i fortsättningen. Det här var en mjukstart för att ”känna” lite på det. I fortsättningen ska vi som sagt försöka fokusera på spelare från elitlagen, och vi vill väldigt gärna att ni är med och föreslår vilka som vi ska intervjua eftersom det är för er vi gör det.

Så kom med ett tips, via Facebook, SMS, mail, skriv en kommentar, osv osv, på vilken eller vilka spelare ni skulle vilja se att vi gjorde en liknande intervju med!

3 kommentarer

  1. Petsson
    Nilsberth
    Joel Bäckström
    Peder Bodén (varför curve?)
    JG
    F-son
    Sandra Larsson
    Rudd
    Eric Boström (Tror det är han som lirar med en gammal canadien)

    Förslag på några intressant namn 🙂

  2. Intressant ämne!! Kanske kolla in klubbor med två av Umeås bästa backar förutom Nilsberth med Holmgren och Wallgre. Om det är olika klubbor som gäller för målgörare eller backar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *