Thoren besegrade Ruddlöst RIG

UMEÅ Ingen har kunnat mäta sig med Thorengruppen den här säsongen. Umeåderbyt mot RIG lät dock som en tuff match, men då vek gästerna ner sig fullständigt.

INNEBANDY, DIVISION I NORRA
TEAM THORENGRUPPEN SK–RIG UMEÅ IBF 12-4 (4–2, 2–0, 6–2)

Alla som följer division I-innebandyn vet att både RIG och Thorengruppen är två starka lag. Men i fredagens derby var det som att se Barcelona möta Arsenal – det var två lag som vill spela samma spel, men där bara ett klarar av det.

– Vi var väldigt fega. Det kändes som vi struntade i allt vi hade sagt inför matchen. Att förlora mot ”Thoren” säger jag ingenting om, men ska vi inte spela som vi tränat så hade vi ju lika gärna kunnat göra något annat, säger RIG-tränaren Jakob Bandling Melin.

En stor orsak till gästernas kollaps var att lagets förstafemma, dem som ska göra det framåt, vek ner sig fullständigt. RIG:s förstafemma var inne på hela åtta baklängesmål. Minus åtta – sug på den.

Målen: Thorengruppen: Andreas Carlbom 3, Erik Sandlund, Jakob Arvidsson, Elias Conradzon, Fredrik Ottosson, Erik Boström, Markus Khan, Jens Stenlund, Erik Sens, Erik Sandlund, RIG: Alexander Rudd, Albin Sjögren, Sebastian Degeryd, Dennis Sjöstedt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *