Gästblogg från Vildmännens kapten

Vi kör vidare med våra gästbloggare och den här veckan är det Tomas Lybeck från Vildmännen som bjuder till.

Det är inte varje dag man får stå i rampljuset, varken på eller utanför planen. Därför tycker jag att det är ett stort privilegium att jag får bidra med ett gästinlägg i denna blogg. Min bloggrutin är ungefär lika stort som mitt målsinne, det vill säga obefintlig…

Men Division II börjar lida mot sitt slut och jag tänkte därför delge er mina reflektioner om den del av säsongen som gått. På ett personligt plan har jag verkligen utvecklats. Jag har gått från en fjunis bland gubbarna i Obbola till en skäggig lagkapten i Sveriges kanske härligaste lag, Vildmännens IF.

Jag toppar tyvärr ingen poängliga, har inte hängt någon i klykan eller avgjort någon match. Jag innehar däremot ledningen i den interna utvisningsligan och har ett poängsnitt på 2/p per match mot Strands IK, inte fy skam. Jag är även lyckats med bedriften att göra mål från egen planhalva.

De lag som imponerat på mig är TBS och GUIF. Jag skulle säga att vi håller ungefär samma klass, skillnaden är att GUIF har en högre lägsta nivå och har inte åkt på någon riktig plump likt TBS. Gamla Stan var däremot ganska lama i matchen mot oss, men de har bevisligen imponerat och bröderna Karlstén producerar poäng på löpande band.

Matchen mellan Gamla Stan och GUIF nästa omgång blir helt avgörande för toppstriden. Segraren i den matchen kommer med största sannolikhet ta hem hela serien medan förloraren kommer bli snuvad på andraplatsen av Vildmännen – som kommer ta full pott de fem återstående matcherna (helt opartisk).

Jag vill även passa på att skänka en tanke till det äldre gardet av domare. Ett garde som besatt en stor portion humor men som tyvärr blivit allt färre på senare dagar. De kunde man verkligen föra en harmonisk dialog med – något för ungtupparna att försöka ta efter.

Passar på att bjuda på en lista innan jag lämnar rampljuset.

Hetast just nu:

Teg Casual – Korpinnebandy när den är som bäst. Faktum är att Teg Casual har högre publiksnitt än Vildmännen.

Slitna badshorts – Ger ett löst och ledigt intryck. Vaggar in motståndarna i en falsk trygghet. Kudos till trendskaparen Daniel Runhagen som verkligen har startat en trend.

Innebandyglasögon – Tyvärr ett fenomen som blivit allt för sällsynt på senare dagar.

Iskallt:

Inbakade innebandyfrisyrer – tycker att det är hemskt att se att innebandy blivit lite av ett mode. Vi får inte glömma att innebandy är en sport för misslyckade hockeyspelare (jag är brutalt dålig på skridskor).

Uppdragna sockar – Vitsen med ett par långa strumpor är att man ska ha dem över benskydden. Så vitt jag vet finns det ingen innebandyspelare som lirar med benskydd.

Svettiga forwards – En effektiv men ack så obehaglig taktik som Hörnefors verkligen tagit fasta på. Väldigt jobbigt som back att hantera, både halt och irriterande för luktsinnet.


11 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *