Dalen blev rånade på full pott

Dalen vann till slut en mycket tight tillställning med 2-1 mot slutspelsjagande Sirius.

I första perioden var Sirius klart bättre och hade det mesta av bollinnehavet. Därför var även ledningen med 1-0 fullt logisk.

I andra perioden kom Dalen tillbaka i matchen och fick igång kontringsspelet. Och det var just en kontring som gav kvitteringen när Johan Samuelsson från sin centerposition la ut bollen till direktskottspecialisten Christian Hjort, som sniprade in bollen lågt vid första stolpen.

Men det mesta av eftersnacket kom att handla om ett ”horribelt”, ”pinsamt” och ”bedrövligt” domslut i slutet på matchen.

Kim Lundström satte nämligen ett till synes regelrätt mål till 2-1. Men domarparet Pierre Borghoff och Curre Schwela valde att döma bort målet för man i målgården. Varför? Ja, de hade till och med hemmaspelarna svårt att förstå.

– Två av deras spelare som stod en meter från situationen började skratta. Så pinsamt var det domslutet, säger Christian Hjort.

– Det var ett helt regelrätt mål. Kim var typ i mitten av straffområdet och absolut inte i målgården, dessutom fick han en crosschecking i ryggen. Så det enda logiska var att döma antingen straff eller mål, men istället valde han något annat kreativt… säger Anton Ermling, som sedan fick bli matchvinnare i förlängningen:

– Svahn fick upp farten i mitten, och då vet vi ju att han är svårstoppad. Sen la han ut den bra till mig och jag kunde i princip bara lägga in bollen, det var hans mål helt och hållet, säger Ermling ödmjukt.

Anton Ermling, längst till höger i bild, fick bli matchvinnare i förlängningen.

I övrigt verkar det inte ha funnits så mycket glädjeämnen med matchen om man ska tro Ermling.

– Det var rätt tråkig match faktiskt. Knappt någon publik och knappt några känslor på planen, men vi får ändå vara nöjda med två poäng på bortaplan, säger han.

På lördag väntar en desto trevligare tillställning när inga mindre än AIK kommer på besök.

– Det blir förhoppningsvis mycket roligare, och tills dess ska vi ha fått fart på anfallsspelet igen, säger Ermling.

– Den matchen ser vi verkligen fram emot. Det kommer att bli hur kul som helst, och jag hoppas att det blir bra med publik också, säger Hjort, som dessutom fick glädjas över att hans kära Modo vann i kväll…

– Ja, det var ju nästan det viktigaste av allt, skrattar han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *