Kohonen tjuvade med extrapoängen


Utan musik och utan underhållning satt jag och höll på att somna till matchen mellan Umeå City och Storvreta. Men när tempot höjdes i gästerna så började det hända saker och nu fick man dessutom lite pausmusik att gotta sig i. Gästande Storvreta, som den här gången även hade med sig världens bäste Mika Kohonen till Umeå, sprang ifrån City i den andra perioden.

Hemmalaget slog bort passning på passning och Henrik Stenberg och hans medspelare var inte sega med att tacka för kaffet. Men i den tredje, liksom då lagen möttes i Uppsala, så trodde svenska mästarna att det hela var klart, men det hade ingen informerat Umeå City om. Hemmalaget tog ikapp och till slut var det 9-9 efter en grym vändning av City. I förlängningen avgjorde Kohonen redan efter 32 sekunder, men man får ändå säga att hemmalaget vann en poäng – i stället för att ha förlorat två.

Dagens hetaste:

Henrik Stenberg gjorde fyra mål senast han var i Umeå, den här gången blev det bara tre, men man kan väl enkelt konstatera att killen trivs på 090-mark.

Bra insats av City i tredje dock. Gästerna var allt annat än nöjda med två poäng. Vi lämnar det vid det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *