Sex av sex för Dalen

IBK Dalen har varit på bortaturné i helgen för matcher mot Örebro och Karlstad. På förhand kändes det fullt möjligt, och väldigt nödvändigt, med sex poäng av sex möjliga men det ska ju göras också.

Dalen lyckades i alla fall med detta och kan vara väldigt nöjda med helgen. Örebro besegrades på lördagen med 8-4. Redan efter 15 minuter ledde Dalen med 0-4 och den ledningen släpptes aldrig. Amanda Öhman blev ensam tvåmålsskytt. Linn Lundström, Malin Hall, Linnea Ivarsson, Lina Örnberg, Julia Nordin och Isabell Larsson gjorde varsitt mål.

Den skalpen följdes sedan upp med en ny vinst mot Karlstad på söndagen. Detta med liknande siffror. 8-5 slutade matchen i Dalens favör. Även här var en bra inledning på matchen nyckeln till seger. I andra perioden ledde Dalen med 1-4 innan Karlstad reducerade just innan sista paus. Men en smakstart på tredje perioden, med tre mål på 4.43 fixade helgens andra seger och därmed gjorde Dalen allt de kunde i jakten på slutspelsplatsen.

I matchen mot Örebro var det åtta olika målskyttar i Anna Unneby, Matilda Lundgren, Amanda Öhman, Jennie Holmgren, Isabell Larsson, Linn Lundström, Julia Nordin och Sandra Larsson. Detta visar ytterligare vilken lagmaskin Dalen är när det behövs. Det handlar inte om en eller två spelare, utan det är kollektivet som ska ta laget till slutspel.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *