Helgsummering

Efter en heldag på Kommunfullmäktige, där det mesta handlade om att försöka hålla sig vaken, är jag nu äntligen redo att summera den helg som har varit.

I damettan spelades nya viktiga matcher i bottenstriden. IBK Boden tog tre livsviktiga poäng mot IBF Dalen efter vinst med fotbollsresultatet 2-1. Josefine Sjöstrand gav Dalen ledningen i första perioden men Boden kunde sedan med ett mål i vardera period säkra segern.

Detta samtidigt som Skellefteå hade ”matchboll #1” hemma mot RIG Umeå. Dessvärre för Skellefteås del så blev det förlust med 9-7, vilket gör att det nu skiljer fyra poäng ner till Boden.

RIG:s målskyttar i matchen (ej i ordning): Caroline Deutgen 3, Emelie Jansson 2, Emelie Edström, Cornelia Fjellstedt, Josefin Wallberg, Ida Sundberg.

Den briljanta fotografen Torbjörn Sjögren förtjänar ett eget stycke!

Skellefteå har en ny chans att säkra nytt kontrakt mot Iksu Ungdom på bortaplan den femte mars.

**

I Herrettan säkrade Thorengruppen avancemang till Allsvenskan efter seger mot Luleå med 8-1. Utan att låta kaxig så kan man säga att det mer eller mindre varit klart redan efter några omgångar då det visade sig att de andra lagen hejvilt snodde poäng av varandra hela tiden. Det faktum att det nu är 14 poäng ner till tvåan Hudik/Björkberg vittnar om det.

Vad tror ni om Thorengruppens chanser i Allsvenskan? Blir det ett nytt ”Sandåkern” eller kan laget lyckas hålla sig kvar?

*

Övriga matcher i herrettan:

(Tar hjälp av kollega Nils Vilhelmsson här)

Jemtland Innebandy-Ersboda SK 11-7 (2-1, 3-1, 6-5) 

Målen, E: Jim Johansson 2, Vidar Tirén 2, Johan Andersson-Lindqvist, Albin Andersson, Thomas Helin.

Matchen: Ersboda gjorde sju mål framåt i mötet mot Jemtland Innebandy. Men även om offensiven fungerade så missade man frilägen, sköt på täckande försvarare och slog felpassningar som gjorde att motståndarna kunde spelvända och göra mål. Detta gjorde Jemtland, som för dagen var hetare än ESK, så pass bra att samtliga tre poäng hamnade hos hemmalaget. Jim Johansson var den spelare i Ersboda som utmärkte sig mest.

 

Spöland Vännäs IF-Hudik/Björkberg IBK 2-8 (1-1, 0-5, 1-2)

Målen, S: Jakob Norrman, Jesper Berglund.

Matchen: Spöland Vännäs gjorde en rätt bra första period och hade 1-1 mot topplaget Hudik/Björkberg. Sedan blev Vännäslaget stående på hälarna medan bollen hoppade och studsade. Gästerna gjorde fem mål i mittenperioden och matchen var rätt avgjord. Hemmalaget spelade inte alls som ett lag och förlorade med klara 8-2. Samtliga i Spöland Vännäs kan bättre.

 

Skellefteå IBK-Umeå IK 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

Målen, S: Mattias Lundberg 3, Joel Johansson, Arvid Marklund, Martin Buström. U: Philip Sakayan.

Matchen: Umeå IK gjorde en hyfsad första period och tog också ledningen. Men sedan tog energin slut och luften gick totalt ur UIK när Skellefteå satte 3-1 i mitten av matchen. Skellefteå kunde sedan utan att förta sig spela av matchen och kvittera ut tre poäng. Den enda spelaren i Umeå IK som kom upp i normal standard var målvakten Thomas Vainio.

**

I Allsvenskan åkte Sandåkern på en knapp förlust med 3-6 mot FBC Uppsala. Niklas Blomberg blev tvåmålsskytt i matchen, och backen Magnus Johansson fick trycka dit sitt första allsvenska mål i inledningen av den tredje perioden.

*

Då avslutar vi i Herrtvåan där bloggen under lördagen besökte matchen mellan Vildmännen och Obbola. Den matchen, som slutade 10-1 till Vildmännen, kan ni läsa mer om HÄR och där kan ni dessutom se en videointervju med lagkaptenen Tomas Lybeck (om ni har missat det).

Även toppkollegan GUIF vann precis som alla väntade sig mot ett vingklippt Skellefteå IBS. Serieledarna vann med förkrossande 16-3 och sköt över 70 skott i matchen! Men det enda jag egentligen känner när jag ser den här typen av resultat är att det är trist att det ska behöva skilja så mycket mellan lag i samma serie.

Övriga resultat i herrtvåan:

Strand – Täfteå 7-9
Övik – TBS 9-13
Hörnefors – SPIF 6-4
IBK Ersboda – Gamla Stan 5-10

Alltså vann alla tre topplag även den här helgen, i en omgång som kändes lite som en ”mellanomgång”. Nästa helg väntar ju nämligen le grand finale mellan Vildmännen och GUIF, samtidigt som Gamla Stan beger sig neråt i landet för att möta svårspelade Örnsköldsvik. Nästa helg kommer med andra ord att spela en minst sagt avgörande roll i hur tabellen slutar, och Vildmännen behöver verkligen tre pinnar mot tunga lagmaskinen GUIF för att komma ikapp Gamla Stan. Det har varit spännande en längre tid i herrtvåan nu, men snart får vi äntligen på papper vilka två lag som får kvala.

Det var allt från denna helgsummering. Nu blir det att kasta ihop lite spontan middag innan man tar steget till Gammliahallen för att bevittna Iksus match mot Pixbo. Följ matchen här på folkbladet.nu, på TV4 Sport eller allra helst i hallen nu när det är gratis entré!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *