Tankar om Iksus seger

Det var ju lätt att stega in i hallen med höga förväntningar en kväll som denna när Pixbo är på besök i en TV-match i Gammliahallen.

När man väl stegade ut får man väl säga att matchen verkligen uppfyllde förväntningarna. Vi fick framförallt se många väldigt vackra mål:

*Malin Erikssons kanon upp i bortre krysset.
*Nina Bäckmans första mål från ingen vinkel upp i taket.
*Nina Bäckmans andra mål när hon bakade upp den i krysset.
*Nina Bäckmans tredje mål när hon fick öppet mål efter en magisk framspelning av Frida Eriksson.

Som ni ser var Nina Bäckman rätt het i matchen. I mina ögon bäst på planen.

Men även Pixbo bjöd på ett par fina mål. Framförallt Camilla Jordansson imponerade på mig med sitt grymma skott. Även Isabell Krantz var riktigt bra för Pixbo med ständiga offensiva räder och kraftfullt spel.

*
Iksus andrakedja med Cassandra Edberg, Frida Eriksson och Nina Bäckman var den som låg bakom segern.  Fem mål gjorde trion tillsammans, dessutom var de inne när Malin Eriksson stänkte upp första målet.

Förstafemman skapade en hel del chanser men var inte riktigt på hugget. Victoria Wikström höll på att få lämna banan poänglös innan hon snodde åt sig bollen i slutet och satte 9-5 i tom kasse.

Ett annat glädjeämne var Frida Rydfjäll som fick hoppa in i tredje perioden. Hon var riktigt stabil och fick dessutom göra sitt första mål i A-laget när Josefina Eiremo spelade fram till helt tomt mål.

Rakt igenom var det här en riktigt stabil laginsats. Ändå fanns det gott om sparkapital.  Varken Eiremo, Wikström, Wibron eller Martina Söderqvist (för att nämna fyra som i tidigare matcher varit stekheta) gjorde någon kanonmatch. Istället var det som sagt andrakedjan som fixade festen.

*

Iksu har verkligen levererat på slutet och tack vare segern i kväll kliver laget upp i serieledning. För att behålla den platsen krävs det segrar i derbyt mot Dalen och slutligen mot Örnsköldsvik borta.

Mot Övik vinner Iksu 99 gånger av 100 men mot Dalen kan bevisligen allt hända. Dalen vann ju senaste mötet efter storspel av Malin Marklund (oj, vad länge sen det känns) men i nästa omgång har alltså Iksu, som är bra mycket starkare nu än då, chans till revansch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *