Otippad duo tar över Vildmännen

Vildmännen har de senaste åren fått klara sig utan en ’riktig’ tränare. Nu ska det bli ändring på det. Laget hade möte i veckan och där presenterades den nya tränarduon. Två lika bekanta som oväntade namn för spelarna och oss andra intresserade.

Det blir nämligen Fredrik Eriksson och Jimmy Lundström, båda två spelare i laget den gångna säsongen, som nu ska bli tränare istället.

– Jag tror och hoppas att det kan bli riktigt bra, säger Fredrik Eriksson och fortsätter:

– För min del visste jag inte att Jimmy tänkt i samma banor, men han hade pratat med farsan (lagledare) om det, och då ringde han mig sen och berättade att även Jimmy var sugen, säger Fredrik.

För båda två blir det här det första tränaruppdraget i den nya ’karriären’.

– Ja, vi är rookies båda två. Men även om vi kanske inte är supertaktiskt kunniga så ska vi kunna kompensera det med mycket vilja och vinnarinstinkt, säger han.

Rent spontant kände jag själv när jag hörde detta att ingen av duon kommer att kunna hålla sig från inhopp på planen, men Eriksson verkar i alla fall ha bestämt sig.

– Det är väl Jimmy som är närmast till hands, vi får se om han lyckas hålla i båset. Jag har då bestämt mig och jag kommer inte att spela, fastslår han.

Jag frågar även hur det ska bli att träna sin lillebror.

– Det blir lite spännande, vi får se om han lyssnar någonting. Han blir nog svårast att tämja…

Hur kommer då Vildmännen förändras med tanke på att det nu blir två tränare i båset istället för en spelande?

– Det blir lite mer uppstyrt och lite högre kravbild, men fortfarande inte våldsamt seriöst. Vi har ändå en liten speciell anda i laget och den ska vi behålla. Vi brukar säga att vi ska ha sjukt roligt och samtidigt vinna alla matcher, skojar han.

Avslutningsvis frågade jag lite om truppbygget inför nästa säsong. De flesta i den nuvarande truppen blir kvar, inklusive Petter Eriksson och Samuel Karlsson. Ett litet frågetecken på Mikael Hjelm dock, som är osäker på om han ska vara kvar i stan.

– Det känns riktigt bra med truppen. Vi kommer ha ett starkare lag till hösten än vad vi hade nu i vår, försäkrar Vildmännens nye tränare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *