Dalenlägret utvärderar fredagsmatchen



Hur var matchbilden?

Precis som i de tidigare matcherna tillät vi IKSU att ha mycket boll precis och vi ville utnyttja våra spelvändningar samt de lägen vi får att spela oss förbi deras höga press.

Hur väl genomförde ni matchen?

Jag tycker vi gör en helt okej match. Tyvärr lyckas vi inte göra mål på de chanser vi skapar samt att vi gör några misstag som IKSU kan göra mål på. Hade vi fått första målet i matchen tror jag IKSU börjat gunga rejält. Skotten slutade oavgjort enligt den officiella skottstatistiken och det är ju ett tecken på att vi skapar chanser trots allt.

Hur var inramningen/stämningen?

Hela slutspelsserien har tagit daminnebandyn i Umeå till en ny nivå, jag tror att den femte kvartsfinalen kunde ha fyllt Gammliahallen vilket hade varit en häftig grej. Tyvärr blev det ingen femte och avgörande match där detta år. Slutspelet har varit en fantastisk inramning med klackar som verkligen försökt lyfta sina lag och jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla supportrar som stött oss inte bara i dessa matcher utan under hela säsongen. Nu hoppas jag att vi kan ta med detta drag runt matcherna även till kommande säsong.
Vad var det som gjorde att ni förlorade matchen? Vi gör några individuella misstag som IKSU kan utnyttja samtidigt som vi måste göra mål på våra målchanser. Sedan går det inte att sticka under stolen att Viktoria Wikström gör en riktigt bra match.

Vem av spelarna hade bäst dag?
Jag tycker alla våra spelare kvitterar ut MVG i betyg efter denna slutspelserie men måste jag lyfta fram någon enskild spelare i den femte matchen så säger jag Julia Nordin, som jag tyckte gjorde en riktigt bra match.

Vilken sekvens i matchen minns du bäst och varför?
Jag har svårt att plocka ur någon speciell situation från matchen, utan väljer istället känslan vi haft under hela kvartsfinalserien att vi verkligen närma oss IKSU för varje vecka. Det känns verkligen som att vi har något stort på gång i föreningen vilket känns inspirerande.

Vad är det som saknas för att kunna ta nästa steg till kommande säsong?
Jag tror inte det är många personer utanför vårt lag som trodde vi kunde pressa IKSU till en femte och avgörande match. Att IKSU tvingas starta två av kvartsfinalerna på två femmor och bänka landslagsspelare, vilket de i stort sett aldrig gjort är ett bra kvitto till oss hur vi genomfört denna slutspelsserie. Vi har genomgått en spelaromsättning där vi fått in 25 nya spelare under de två senaste åren, men till nästa år ser det ut som vi kommer att få behålla kontinuiteten i truppen.

Hur artade sig domarbytet?

Att döma ett derby inför fullsatta läktare med enormt engagemang och adrenalin från spelare, ledare och publik är inte lät och jag tycker det var skönt att det kom in ett rutinerat domarpar som jag tycker styrde kvartsfinalen på ett mycket bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *