Iksu vann missarnas match

Bloggen var tillbaka på ”Arenan” med full närvaro och fick se Iksu vinna med 5-3 mot Pixbo. Trevligt att vara tillbaka efter frånvaro naturligtvis. Vi bjuder nu på en klassisk punktsummering av matchen:

* Starten. Iksu var inte alls med i första perioden. Det var nog den sämsta period jag har sett från den brandfärgade lagmaskinen i år. Det var bara tur att Victoria Wikström gjorde 1-0 från absolut ingenting, och att Malin Alfredsson var rejält på tårna i kassen, annars hade Pixbo kunnat springa ifrån redan där.

*Rivstarten. Iksu kom ut som ett helt nytt lag i inledningen av andra perioden. Efter 24 sekunder gjorde Martina Söderqvist ett påpassligt volleymål, och kort därefter fick Iksu ett bortdömt mål.

*Missarna. Det var nog faktiskt matchens ”snackis”. Namita Andersson satte ton redan i första perioden genom att missa ett helt öppet mål, som sedan Josefina Eiremo, Nina Bäckman och inte minst Cassandra Edberg följde upp med att göra samma sak. Cassandras miss i slutet var helt sjukt otrolig. Öppet mål och helt ostörd från en meter?! Hon själv kunde bara skratta åt eländet…

*Motorn. Nyss fick hon en känga men nu ska hon hyllas. Jag tycker att Cassandra Edberg, som gjort ett hittills mediokert slutspel med tanke på sin kapacitet, verkligen fick igång laget i andra perioden. Först vann hon prestigeduellen mot Camilla Jordansson och ordnade i samma veva ett PP. Sedan fick hon sätta 3-2 efter ett riktigt viljemål då det krävdes tre skottförsök i samma situation för att sätta dit bollen. Kul om det lossnar för andrakedjan nu för den måste verkligen komma igång om Iksu ska ta det här, och där är ju Cassandra Edberg spelmotorn.

*Fadäsen. Banans gigant Isabell Krantz gjorde vad hon ville på planen, ända tills en skada stoppade henne från spel. Då stod det 2-2 och det kändes som att matchen gled ur händerna på Pixbo där. Så pass viktig är hon för deras lag. Nu väntar röntgen imorgon men enligt de första rapporterna så är det en skada på korsbandet och då är det ju definitivt färdigspelat den här säsongen. Trist för oss objektiva att missa chansen att se en så sevärd spelare i de resterande matcherna.

*Fiaskot. Iksus matcharrangemang är strålande på allt utom en punkt – bollkastningen. Den är verkligen värdelös. Den marknadsförs med att man ska kunna vinna 10.000 men jag tror snarare man skulle marknadsföra det som att det krävs 10.000 bollar för att sätta bollen i det hålet som ger den prissumman. Det enda hålet som är hyfsade odds att träffa av ger sedan det otroligt tama priset ”två nya bollar till nästa kastning”.

***
Där nöjer vi oss med punktform. I slutändan var det här en lyckad ”dag på jobbet” för Iksu som kan betydligt mer än vad de visade upp i kväll. Detta gäller även Pixbo som har ett väldigt bra lag på papperet.

Nu får vi se vad som händer med Isabell Krantz under morgondagen. Jag är beredd att säga att hennes medverkan eller icke medverkan kan komma att avgöra hela matchserien. I alla fall kommer det att spela en väldigt stor roll. Pixbo är uppenbart beroende av henne och hon har spelat alla 26 grundseriematcher i år. Det är alltså en helt ny situation att klara sig utan hennes pondus, offensiva räder och allt det andra som hon tillför.

I Iksu var det ingen som gjorde någon jättematch. Men beröm går till Malin Alfredsson som var riktigt stabil i kassen, Cassandra Edbergs vilja som drog igång laget och Malin Erikssons krigarinstinkt i sin nya/tillfälliga forwardsroll.

Man måste även ta och berömma tränarduons nya kavajer. Riktigt stekigt och läckert kvällen till ära.

Nästa match i denna serie spelas på fredag nere i Göteborg innan det åter är dags för hemmamatch söndagen den tredje april.

 

 

2 kommentarer

  1. Ni kan väl inte mena att ni på fullaste allvar trodde att det skulle vara jätte lätt att vinna 10.000 kr? Då hade man ju lika gärna kunnat skippa tävlingen och bara delat ut pengarna på direkten istället!

  2. Nej det ska inte vara jättelätt!
    Men jag förväntar mig att det ska gå i alla fall, och att det hål som faktiskt är rimligt att träffa ger mer än två nya bollar… Vi får väl se om någon tystar mig och sätter en boll i det ’omöjliga’ hålet!
    Men men, det här är ju bara en parentes. Iksu har ett strålande matcharrangemang, garanterat ett av sveriges bästa, och det viktigaste i slutändan är ju själva underhållningen på planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *