SSK-duon valde Umeå City

Umeå City fortsätter sitt lagbygge inför den kommande säsongen. I kväll blev det klart att Christoffer Sjöström och Joel Bäckström kommer att representera laget de kommande två åren.

Båda två kommer närmast från Sandåkern som bekant åkte ur Allsvenskan med dunder och brak. Dessa två herrar har dock stått sig mycket bra rent individuellt och var tillsammans med Timmy Nyberg och målvakten Niklas Ivarsson lagets nyckelspelare den gångna säsongen.

Nu är tre av dessa förlorade för Sandåkern, och jag har svårt att se Niklas Ivarsson stå i division I kommande säsong. Frågan är nu hur Sandåkerns trupp reagerar på detta? Visst, det var väntat, men det är fortfarande tungt att tappa sina nyckelspelare. Förhoppningsvis kan spelare som bröderna Berglund, Gleisner och ”Blomman” stanna kvar och bilda någon slags stomme, men även här får man fråga sig hur många ur den kvartetten som är sugna på spel i herrettan. Å andra sidan så kryllar det inte av alternativ.

Men hur som helst så är det här väldigt bra nyheter för Umeå Citys anhängare. Joel Bäckström är enligt mig utan tvekan en SSL-back och jag är lite förvånad över att han aldrig blev uppflyttad till IBK Dalen. I mina ögon är han bättre än flera av Dalens nuvarande backar.

Sjöström däremot var nog aldrig något alternativ för IBK Dalen, som redan har spelare som Ermling, Hjort, Max Wahlgren och Yngve Nordin som med fördel lirar på den positionen.

Umeå City har också bra bredd på anfallssidan men Sjöström besitter ju en hel del spetskvaliteter som gör att han säkert kan sticka ut och lyckas fint i den blå tröjan.

**

Vi på bloggen kommer naturligtvis göra så gott vi kan för att följa ”Silly season” och vi tar tacksamt emot tips på våra mailadresser:

[email protected]
[email protected]

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *