Landslagsspelare lämnar Dalen

Ska vara ärlig och säga att jag blev eld och lågor då jag såg rubriken som Tomas Ruuth hade satt då denna nyhet kom upp på hemsidan natten till i dag – ”Landslagsspelare lämnar Dalen”…

På de ungefär tre sekunder som det tog för mitt hängiga 3G-internet att ladda sidan hann jag tänka både ”Jaha, Walle ska tillbaka till Schweiz” och ”Jaha, Johan Samuelsson går till AIK”.

Men då sidan väl hade laddats upp så handlade det ”bara” om schweizaren Cedric Rüegsegger som kom till Dalen under fjolårssäsongen. Ordvalet ”bara” kanske upplevs taskigt i det här sammanhanget men rent sportsligt är det här inget stort tapp för Dalen, som dessutom hunnit värva en tänkbar ersättare i Simon Sedin från Örnsköldsvik.

Cedric spelade 51 SSL-matcher och på dessa skrapade den fysiskt starke men tekniskt begränsade rightskytten ihop 13 poäng.

– Jag bestämde mig i måndags. Hade det bara gällt innebandyn hade jag gärna stannat men det är fler punkter som spelar in, förklarar 29-årige Rüegsegger till kollega Ruuth.

1 juni går flyttlasset tillbaka till alplandet. ”Ceddi” har kontrakt med storklubben Wiler Ersigen men han vet inte än var eller om han kommer att spela innebandy nästa säsong.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *