Läget i Umeå Citys trupp

Efter två separata inlägg om Mikael Zingmark och Gunnar Domeijs framtidsöden fokuserar vi nu på övriga spelartruppen.

Sedan tidigare står det ju klart att majoriteten av truppen är klar. Flera av nyckelspelarna – Erik Forsgren, Peter Reinholdt, Thomas Holmgren, Johan Lindgren, Stefan Lindberg – för att nämna fem, sa rätt tidigt tidigt att de hade tänkt fortsätta spela i Umeå City.

En av mina absoluta favoritspelare har däremot meddelat att han slutar med innebandyn. Nämligen Daniel Pettersson. Den gänglige magikern har representerat både IBK Dalen och Umeå City, och har under flera år förgyllt Umeås publik med sitt hårda slagskott och typ 3000 läckra diagonalpassningar. Men nu är det alltså över – åtminstone för den här gången.

– Pettson spelar inte nästa säsong, han skulle nog väldigt gärna spela men han har familj med två barn och känner att han inte får ihop det, säger Sjöström.

Redan förra året sa Pettersson att han skulle sluta, men han kom in sent i årets trupp efter att ha blivit övertalad. Men någon repris på det scenariot blir det inte.

– Nej, han skulle t ex inte kunna ge 100 % på sommarträningen och då måste vi som markera. Nu ställer vi högre krav på spelarna. Vi är hårdare, tuffare och betydligt mer klara med vad som gäller. Och är man inte med på dom premisser som ställs på laget så kan man inte spela med oss. Vi är i det läget nu och måste ta nästa steg för att utvecklas och nå slutspelet, säger sportchefen Peter Sjöström.

*

En annan grej som förtjänar ett eget stycke är ju det faktum att Emil Johansson valde att spela kvar i Umeå City istället för att gå till Dalen.

– Det är riktigt roligt och viktigt för oss. Dessutom har han ju skrivit på för två säsonger så det känns riktigt kul att han spelar med oss nu, säger Sjöström.

– Man kan tycka att det är konstigt att han väljer oss, men hos oss får han lira i förstafemman, styra i powerplay och spela väldigt mycket. Jag är tveksam till att han hade fått samma förtroende i Dalen, fortsätter han.

*

Som sagt de allra flesta har kontrakt inför nästa år och har sagt att de ska fortsätta spela. Detta gäller dock inte Mats Jonsson, som just nu väljer mellan att spela kvar i City eller gå till allsvenska nykomlingen Team Thorengruppen.

– Vi har haft bra snack med Mats. Just nu skulle jag väl säga att det är 70/30 till vår fördel. Men Mats har fått ett bra erbjudande från Thoren som vi inte kan matcha, och skulle han vilja gå ner och spela i Allsvenskan så kommer vi inte göra några större grejer av det. Han ska spela där han känner för att spela helt enkelt, säger Sjöström.

*
En annan som kan komma att lämna laget är veteranen Daniel Jernberg, som gjort 12 säsonger i den blå tröjan. ”Dille” hade inför den här säsongen 1+1 och valde att utnyttja sin klausul redan vid jul.

– Det stämmer, jag gjorde det på grund av att jag tycker att vissa delar av kontraktet inte har följts. Men det handlar inte om några stora grejer som inte går att lösa, och löser det sig har jag verkligen inte stängt dörren för spel i City, säger Jernberg.

*

Vi kom även in på situationen runt omkring laget…

– Det är ingen hemlighet att vi är nya på den här nivån och att vi inte har haft varken organisation, folk eller struktur som har kunnat jobba runt omkring laget, säger Sjöström.

Med anledning av det är kanske Sjöström gladast av alla över dagens nyhet att Gunnar ”Pud” Eriksson har blivit heltidsanställd som klubbchef i Umeå City.

– Det känns riktigt bra. Under den korta tid han har varit aktiv i Umeå City har vi lyft oss med tio snäpp. Han har väldigt bra erfarenheter av just sådana här bitar genom sin tid på travet och som klubbchef i UFC, så han är nog den bästa värvningen vi kunde göra, säger Peter Sjöström.

*

Såja, nu har ni lite mer koll på vad som sker i Umeå City. Dessutom lät det på Sjöström som att en hel del är på gång när det gäller nyförvärv. Vi på bloggen lovar att vara heta på gröten när något väl blir helt klart.

Min kära kollega Lars kommer snart att göra en liknande sammanställning i Dalens damlag, och när Iksu har spelat färdigt för säsongen ska vi kolla läget där också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *