Nolia Cup – höjdpunkterna

Man är uppenbarligen ingen detektiv. Ett spelschema fanns såklart på internet och det finns nu även på bloggen i det HÄR INLÄGGET. 

Mina personliga höjdpunkter är….

Onsdagens derby mellan IBK Dalen och Umeå City klockan 19.00. 
Det första av eventuellt tre(!) derbyn innan seriestartens derby. Detta om lagen möts i finalen av Nolia Cup (gruppspel, final, DM-final).

Där ska det bli intressant att se om City lyckas stå upp någorlunda mot Dalen. Just nu känns en seger väldigt långt borta för Citys del men det ska bli intressant att se som sagt. Och vem får vakta kassen?

Och hur agerar Dalen i den här matchen? Får vi se den lite trötta, stundtals nochalanta sidan som laget bjöd på i DM-semin mot Thoren, eller får vi se den sprudlande tjeckiska versionen av IBK Dalen? Spännande, som sagt…

*

Mattias Wallgren under fjolårets final mot Sandåkern. En match där Timmy Nyberg gjorde fyra mål om jag inte minns fel. 

2 september GUIF – Jemtland 20.00 Gammlia Arena Öst.
Ett lite knepigt val som höjdpunkt kanske, men jag är taggad på att se vad GUIF kan gå för den här säsongen som nykomlingar i ettan. Dessutom ska det bli spännande att se vad Jemtland har att bjuda på.  Överlag känns hela division I spännande och det är ju massor av lag från den serien på plats. Detta är bara ett exempel.

3 september Thorengruppen – Granlo 11.30.
Ett möte mellan två potentiella topplag i Allsvenskan. En bra värdemätare. Dessa lag möts även i seriepremiären av Allsvenskan, med Thoren som hemmalag.

Det ska även bli spännande att se de nya ”riggarna” in action på både dam- och herrsidan. Alltid roligt att se vad som har plockats hit.

Finalerna i samtliga klasser blir naturligtvis höjdpunkter också. 

SEDAN blir det spännande att se Dalens damer på hemmaplan. Det sprudlade stundtals i offensiven i Tjeckien och jag personligen hoppas på en fortsättning av den varan även här, istället för den tråkiga (men oftast effektiva) innebandy som laget stundtals bjöd på ifjol.

Det finns mycket lir i laget (Julia Nordin, Isabell Larsson m fl) så det gäller att spelarna får släppa loss här mot lite sämre motstånd. Just att lira och släppa loss har dessutom Dalen haft problem med tidigare år. Den försvarsinriktade taktiken har fungerat klockrent mot topplagen oftast, men mot sämre motstånd när laget måste föra spelet har det blivit problem. Därför hoppas jag nu få se den ”nya” offensiva sidan av Dalen även på hemmaplan.

***

Nåväl, imorgon kväll drar cupen igång. Håll i hatten!

1 kommentarer

  1. 17:00 Fredag 2/9
    Team Thoren-Umeå City Herr
    Känns som en sevärd match.
    Den förmodade botten i SSL mot den fömodade toppen i Allsvenskan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *