SSL-experten gästar Innebandybloggen


Stefan Edberg var tillsammans med undertecknad i kommentatorsbåset under distriktlags-SM och bara veckor senare var han på plats i TV4-studion som expert. Tididgare var han även U19-förbundskapten för Sveriges killar. Jag kontaktade honom igår för att få en extra åsikt till min och Jackes SSL-tippning. Vad som står klart är att Edberg tror på Warberg-succé.

1) Warberg
De vann serien med en betryggande marginal ifjol, de har egentligen inte tappat så mycket och de har även resurser och en organisation att ta tag i eventuella problem om det mot alla förmodan inte går så väl i början.

2) Storvreta
Lärde sig troligen en hel del på fjolårsstarten vilket innebär att de kommer plocka lite fler poäng under hösten, färre under våren och vara med till slutet… Samma lag egentligen.

3) Caperiotäby
Ser man till spelarmaterialet så är detta favoriterna till både serieseger och SM-guld. Men de har en märkvärdig tradition att lyckas experimentera bort de chanserna.

4) Dalen
Ett försiktigt lag, med en försiktig general kommer att ta sådär lagomt med poäng för att skaffa sig ett lagomt dåligt utgångsläge inför kvartsfinalspelet. Otroligt kul med Ketil Kronberg tillbaka i finrummet!

5) AIK
En makalös spelaromsättning med många intressanta namn in men där ingen ännu är en ”förstafemma-gubbe”. Måste vara skönt för Sveriges största klubb får slå ur underläge..?

6) Helsingborg
Jag tror på det här. Men de kommer att matcha runt lite för snällt innan de i slutspelet kör på 10 gubbar + ett par avbytare och då kan det komma att hända saker!

7) Falun
Jag vet inte…ett skönt gäng men finns stabiliteten? Att få se spelare som Adriansson, Dalbjer, Enström o Rudd kan vara värt att betala för. Men backsidan och organisationen finns det frågetecken för. Men för att på äkta svenskt maner helgardera sig säger att det blir fågel eller fisk.

8) Pixbo
Stördes av flera skador ifjol men är nu klara för att spänna bågen än lite högre än ifjol…och nästan i samma sekund jag skriver detta läser jag att Daniel Calebsson är borta i tre månader – i bästa fall tillbaka i slutet av November…och då kan ”karusellen” vara igång. Från att vara rankade 5:a, pga av lugn och ro och en stabil poängtillströmning, till att vara rankade 8:a med viktigaste spelaren skadad och lite flåsade av Sirius i jakten på den sista så åtråvärda slutspelplatsen. Det går snabbt i innebandy.

Dessa åtta lag kan redan börja att planera för slutspel om de sköter sina kort rätt.

9) Sirius

Att de tappar tillbaka Billy Nilsson till Gävle ska banne mig hela innebandy-Sverige gråta en skvätt över. De bästa spelarna ska spela i SSL. Sirius är dock ändå ok men mer än till en 9e plats räcker det tyvärr inte.

10) Umeå City

De är i år ett gråare lag än någonsin. Men på något sätt löser det sig och nödvändigt antal pinnar plockas hem. Som vanligt.

11) Linköping

Färre bra spelare, troligen sämre tränare och bevisligen bättre hemmagolv. Tre tunga skäl för en tung säsong.

12) Mullsjö

Startar i princip med det lite mer homogena lag de avslutade säsongen med vilket innebär mer jobb, mindre flärd och inga orealistiska krav på slutspel. Drömmer finns och det är fint.

13) Jönköping

Tror JIK hade önskat sig ett par etablerade nyförvärv till den tunna men talangfulla trupp (kryddad med kanonjären Johan Anderson som kommer snitta 6p mot lag 10-14).
Nu blir det respass direkt. Tyvärr.

14) Tyresö/Trollbäcken
Ett sämre lag än ifjol. På papperet i alla fall. Sen är bollen rund och allt kan hända. Men jag tror det bara kommer bli sämre. Vi får se.


Här kan du läsa Stefans egna alster på Innebandysajten.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *