City bryter ihop och går vidare

Att förlora mot Pixbo borta är en sak. Att samtidigt bli ”nollade” (9-0) gör naturligtvis saken värre. Att dessutom ha en väldigt lång resa hem (de kom hem precis i skrivande stund) gör inte saken bättre…

Begreppet: ”Bryta ihop och komma igen” känns därmed väldigt aktuellt för Umeå Citys spelare i det här läget.

– Vi gör en lika bra första period som mot Dalen (0-0 var ställningen) men efter det var det slitna kroppar och dåligt självförtroende. Men det finns inga ursäkter till att förlora med 9-0, säger backen Mattias Hedlund, som samtidigt konstaterade att Pixbo blir farliga i år.

Peter Runnestig har inlett säsongen läskigt bra och gjorde tre nya mål mot City, liksom Emil Julkunen. Spännande lag att följa det där, speciellt som det finns ett hyfsat sparkapital i Calebsson…

Umeå City satt kvar i omklädningsrummet ett långt tag efter matchen och pratade igenom det hela.

– Lika bra att ta det direkt istället för att gräva ner huvudet ännu mer. Så länge alla lär sig något av 9-0 i baken så kan vi förhoppningsvis gå vidare mot bättre resultat i framtiden, säger ”Hedda”.

***
Tyvärr möter laget Caperiotäby i nästa match vilket naturligtvis blir en väldigt tuff uppgift. Laget hade i det här läget behövt rejält med vind i seglen men det mesta talar ju faktiskt för att Hyvärinen & Company kommer vinna mot City som därmed får fortsatt motvind.

Målskyttet ska vi nog inte vara allt för oroliga för – nollan till trots. City gjorde ju trots allt åtta mål på Dalen. Mer oroliga behöver vi vara för målvaktssidan och försvarsspelet.
21 insläppta på två matcher lovar inte gott, speciellt som en del av snacket har gått ”vi börjar få ordning på försvarsspelet”.

När de väl får ordning på dessa två bitar kan vi nog få se en del vinster i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *