Jag har bestämt mig…


Som ni säkert märkt har det varit lite lugnare här på bloggen de senaste dagarna och allt har sin förklaring, men jag hoppas att ni kunnat gotta er i annat innebandysnack under tiden. I helgen väntar härliga matcher i både SSL och elitserien här i Umeå. Falun och Mora besöker elitlagen samtidigt som stekheta CaperioTäby gästar Umeå City på söndag. Det blir något att bita i det.

Jag har funderat ett tag nu och har äntligen kommit fram till hur jag vill att IBK Dalen ska formera sina trupper nu när Ketil Kronberg kommit in i laget. Min tes säger att Dalen ska placera honom i en tredjefemma tillsammans med Lars Erik Torp och Milan Tomasik. Visst kan det vara bra att ha vissa roller på kedjorna, men jag tycker inte att Peter Sundelin kommit upp i superligamässig standard såhär långt in på säsongen och därför anser jag att den kedjan skulle göra Dalen till ett större hot – ett bredare lag och samtidigt tror jag att Ketil är exakt det som behövs för att få igång både Torp och Tomasik, som i dagsläget får anses vara sparkapital för laget.

Det gör även att de två förstafemmorna kan hållas intakta och det känns nog betryggande för Ulf Hallstensson. Det ska väl sägas att jag skriver det här utan kunskap av hur lagen tränat i veckan, det kan ju faktiskt vara så att de satt samman dessa femmor eller gått för en annan lösning, men jag tror det här är den vinnande vägen.

Sedan förstår jag inte varför det alltid ska rullas på sex backar. I mina ögon har Dalen tre riktigt, riktigt bra back och dessutom några stabila breddspelare. Så varför inte matcha hårdare på Alm, Nilsberth, Walle och Filip? Jag tror personligen att det skulle göra laget mer slagkraftigt i båda riktnigar. Det ska bli intressant att se hur Hallstensson ska matcha när han fått in sina taktiska aspekter i laget till fullo.

***

I Umeå City har jag en liknande fundering, det är även här frågor gällande formationerna. Jag kan inte förstå varför laget väljer att inte spela Peppe och Fson ihop. Jag ifrågasätter inte Putte och Grubbes kunskaper i båset, för de kan betydligt mer innebandy än majoriteten av Umeå och däribland mig, men det här är en fråga som jag bara inte förstår. Duon var livsfarlig i fjol och nu har laget istället ingen kedja som fungerar till 100 procent. Jag tycker att Peter Larsson och Erik Nilsson spelat bra ihop och den kedjan behöver bara förstärkas med en tredjelänk, säg Lingon eller något. Men förstafemman med Peppe, Peder och Fson känns ju så solklar som det kan bli. Fson har inte alls kommit igång så här långt in på säsongen, med fjolårssäsongen som mall såklart, och det är exakt den rockaden som behövs i laget för att få igång honom. Så, Putte och Grubbe – trots att ni kan mer innebandy än mig – varför inte sätta ihop dem igen? Om ni inte redan gjort det – såklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *