Första segern för City – men inte sista


Det krävs ingen längre granskning av oss här på Innebandybloggen innan man kan konstatera att de positiva rubrikerna kring Umeå City inte direkt regnat tätt. Men efter helgens match mot Sirius kommer det en med muntra miner – som egentligen skulle ha varit i versaler.

Umeå City vinner bortamötet mot Sirius med 5-2 efter en gedigen laginsats där flera spelare som haft det tungt en period, tände till och fick tillbaka mycket av det sedan tidigare sargade självförtroendet.

Men det började inte optimalt. Emil Johansson åkte på en tvåminutare efter drygt nio minuter och Sirius kunde ta ledningen genom Dan Johansson. Men den ledningen skulle inte bli långvarig för bara tre minuter senare prickade Erik ”Fson” Forsgren in kvitteringen, framspelad av Peter Reinholdt. Sex minuter senare var det dags för Kristoffer Rådström att återigen hitta nätrasslet.

I den andra perioden tappade City lite av det rakare spelet och Sirius kunde kvittera, men i den tredje sprang Umeålaget ifrån och vann med 5-2.

– Det känns bra, det är roligare att hålla på med innebandy när man vinner än när man förlorar. Vi gjorde inga tekniska misstag och sedan slet vi tillsammans och det var grunderna till segern, säger Patrik ”Putte” Eklund.

Efter Helsingborgsmatchen hade laget ett möte där mycket av spelet pratades igenom och det gav resultat direkt i och med dagens imponerande seger.

– Vi gick igenom allt igen. Vi har blivit lite långa och överambitiösa när vi kommit i underläge, men i den här matchen var det enklare och rakare. Vi behöver inte vara så jävla kreativ hela tiden utan ska försöka spela rakare istället.

– Den här gången var det bra hela vägen. Det blir mycket fokus efter en sådan match som Helsingborgsmatchen och det är enkelt att det sätter sig lite i huvudet. Fram till den tycker jag det hade varit helt okej, men den kändes jobbig, det kan jag faktiskt erkänna. Just det kan vara en anledning till att vi vinner idag, att vi faktiskt pratade igenom det hela efter Helsingborgsmatchen.

Vilka spelare utmärkte sig i matchen?

Både Rådis och Christoffer Sjöström får göra mål och den kedjan som hade Lingon som sistalänk var riktigt, riktigt bra. Även Hedda, som även han hade en tung match mot Helsingborg, kunde studsa tillbaka och var också riktigt bra idag.

Målvaktsspelet har varit en het snackis kring Umeå City den senaste tiden. Jag misstänker att det känns ganska skönt för alla i City att kunna knäppa oss på bloggen i och med att laget idag endast släppte in två mål.

– Simon Brändström stod idag och två mål insläppt är okej varje dag i veckan. Han gjorde en bra match mot Falun också, men den här var nog ännu bättre, säger Putte och fortsätter:

– Vi har inte världens mest rutinerade målvakter, det är ju ingen hemlighet, men idag var Simon riktigt bra och de har sett bra ut på den fronten i helgen.

Umeå City saknade bland annat Andreas Toumas och Lasse Bergström som båda var borta. Något som gör segern än mer imponerande i och med att laget saknade två naturliga västerbackar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *