Tvåorna rundade även Olles coachning

Undertecknad bytte HV71-Skellefteå AIK mot att se RIG Umeå-Umeå City på Gammlia Arena. Matchen kom att bli spännande där hemmalaget fick hålla i taktpinnen och ha Umeå City springandes jagande i 60 minuter. Den första perioden bjöd på det mesta. Spelvändningar, individuella misstag, ribbskott och uppvisningar av hög klass. Matilda Sjödin var nog den spelare som utmärkte sig mest i mina ögon och hon tillsammans med Rebecka Heed Arvidsson och Nathalie Jacobsson spelade riktigt bra genom hela matchen och var den klart bästa formationen i matchen och stod för fem av sex stycken RIG-mål.

Sjödins första mål var en härlig teknikuppvisning som hon själv förklarade enligt följande:

– Tjejerna brukar kalla det ett Mattis-mål i och med att jag brukar göra sådana ibland, sa hon till Innebandybloggen efter matchen.

RIG rundade av den första perioden med 2-1-ledning, men i den andra perioden tappade laget lite av momentumet i matchen och City kunde vinna perioden. 4-4 efter två perioder.

– Det blev lite knas, men vi kom tillbaka i den tredje perioden och hittade en bra känsla igen, säger Sjödin.

Kedjan gjorde 5-4 i den tredje perioden innan Marie ”Släggan” Häggström kunde kvittera med 2,39 kvar att spela efter att Frida Gran skjutit ett skott i stolpen som Häggström rakade in.

I förlängningen var det City som vågade mest och tränaren Olle Eliasson valde till och med att plocka ut målvakten för att försöka få till ett avgörande.

– Det handlar om att våga vinna. Vi hade jagat i 60 minuter och kände att vi redan hade vunnit en poääng. Tjejerna höll med och vi gick för det, säger Olle Eliasson.

En taktik som fungerade för laget i fjol då City låg under med 1-4 men vände och vann med 5-4 med samma taktik i mötet mot Sten Sture. Tyvärr fungerade det inte lika bra den här gången i och med att RIG vann matchen i förlängningen. Matchen summerade Eliasson enligt följande:

– Stundtals spelade vi bra, men stundtals spelar vi som flickor födda -02. Vi rår för fem av deras sex mål då vi tar junioralternativ i spelet.

Beröm dock till Amanda Öberg och Malin Sjöberg i gästerna. Matchen avgjordes i förlängningen av Rebecka Heed Arvidsson. Andrafemman i RIG. Vilka annars? Det märktes verkligen att Nathalie Jakobsson och Matilda Sjödin förtjänade sin U19-landslagsplats. Om inte bevisade duon det idag. Även Evelina Wahlström börjar bli bättre och bättre.

Kul att se bland annat Jim Canerstam och Karl-Johan Nilsson på plats för en division I-match i Umeå. NIU-skolorna har möte i Umeå och det var såklart anledningen till detta.

***

I Skellefteå kämpade Iksu Ungdom för att hänga på i toppen av damettan. Men Malin Bäckström ville annorlunda och hennes två mål satte stopp på ungdomarna som bland annat saknade Karen Farnes, som kommer spela morgondagens match med Iksu. Skellefteå vann matchen med 4-2.

FBC Uppsala Ungdom förlorade bortamatchen mot Gävle och nu är det väldigt tajt i toppen av damettan.

1. FBC Uppsala 15
2. Gävle GIK 14
3. Skellefteå Innebandy IF 12
4. IKSU Ungdom 11
5. RIG Umeå IBF 10

***

Imorgon väntar det stekheta derbyt melllan IBK Dalen och Iksu i Gammliahallen. Matchen sänds för övrigt av Svenska Spel och kommer kommenteras av undertecknad.