Iksu fortfarande storasyster i belyst match


Jag har såklart sett matchen, men var fullt upptagen med mitt och vet inte riktigt om jag kan reflektera allt för mycket kring derbyt. Vad man ska säga är att Iksu var det klart bättre laget i den första perioden och hade flera bud på fler mål i inledningen av den andra perioden. Dalen kom tillbaka och kom in i matchen tack vare ett mål och tre powerplay i den andra perioden. Det kändes som att Dalen var på gång, men i den tredje perioden var det kollektivet, utan mycket av den normala individuella skickligheten, i Iksu som fällde avgörandet.

Dalen skapade en del halvchanser, men Iksu får ses som en värdig vinnare efter 60 minuter. Plusbetyg har jag inte tänkt ge ut då jag, som sagt, var fullt upptagen med min egen uppgift. Otroligt kul dock att över 1200 personer kom och såg derbyt. Rekordsiffra?

Victoria Wikström och Jenny Gustafsson var inför matchen osäkra till start på grund av sjukdom, men man såg inte mycket av det på planen. Jenny var stabil bakåt och Vickan är säker med boll även om det saknas en del till toppformen. Malin Marklund gjorde en riktigt stabil match dessutom. Mer kan jag inte säga.

I Dalen handlade mycket om Amanda Öhman, Isabell Larsson och Malin Hall.

Mer om matchen kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *