Vi sköter psykningarna själva inför derbyt


Hela den här dagen kretsar såklart kring kvällens derby mellan IBK Dalen och Iksu. Vi brukar i vanliga fall köra på gästbloggar för att trigga upp stämningen inför matchen, men jag tänkte att jag skulle sköta psykningarna själv. Jag tänkte skriva ner lite fördomar som sägs om lagen som folk inte vill att man ska belysa, men som ni självklart har rätt att veta.

* Statistikmässigt ska sägas att de åtta senaste matcherna mellan lagen har slutat med hemmaseger. Dalen har fyra raka segrar på Gammlias parkett och Iksu har fyra raka på Iksu Sportcenters gummimatta.

* Iksu har en klart bättre målskillnad än Dalen men saknar två – kanske tre – landslagsspelare till kvällens match.

* Dalen har ett psykologiskt övertag på Iksu med tanke på att Iksu så gott som alltid underpresterar i Gammliahallen.

* Iksu har ett betydligt bättre lag än Dalen, men Dalen har börjat spela en bättre innebandy med boll den här säsongen.

* Några av Dalens mest framträdande spelare är sådana som ratats eller i alla fall inte fått tillräckligt med speltid i Iksu, som till exempel Amanda Öhman och Emelie Nordlinder.

Där har ni några saker att ta till er inför matchen. Frågar du mig så tror jag följande inför matchen:

Iksu kommer att ta med sitt aggressiva försvarsspel som de använde sig av under den gångna helgen. Dalen kommer falla tillbaka med sitt 2-2-1-spel och förlita sig på kontringar, men jag tror att Jocke Sjöström och Tomas Hugosson-Wallgren har några ess i rockärmen.

Jag tror på ett trendbrott ikväll och därmed Iksuseger med sju mål mot Dalens fem. Jag tror att Victoria Wikström kommer blomma ut och få göra lite poäng igen. Skulle dessutom Josefina Eiremo hoppa in och springa hål på Dalenförsvaret med Vickan och Stevie (Martina Söderqivst) tror jag att Dalen får det tufft.

Men moroten finns för båda lagen och det kommer bli en underbar match som jag tycker ni ska följa. Har ni inte tid att vara på plats surfar ni er in på Svenska spel och följer matchen via webb-tv där jag kommer kommentera tillsammans med expertkommentatorn Gustaf Forsberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *