Mera TV åt folket!

Jag var tidigare rätt kritisk när man fick se sändningsschemat över de matcher som skulle visas på TV4 Sport denna vinter. Det var väldigt få i utgångsläget, ”men fler skulle tillkomma”, och så har också fallet blivit nu.

Utöver de fyra matcherna i november har nu fyra januari-matcher tillkommit:

5 Januari kl 19.15
Pixbo Wallenstam IBK – Linköping IBK i Scandinavium (superligan)

12 Januari kl 19.15 
IK Sirius IBK – AIK (superligan)

26 Januari kl 19.15
Kais Mora IF – IBF Falun (elitserien)

30 Januari kl 19.15
Caperiotäby FC – Storvreta IBK (superligan)

**

Den sista matchen kommer givetvis bli en klassiker men valet Sirius – AIK förstår jag inte riktigt. Sirius har inte rosat marknaden hittills och det ser på förhand ut som en avslagen historia.

Mora – Falun är ett bra val även om man som lokalpatriot hellre hade sett att Iksu – Dalen sändes.

Av de åtta matcherna som nu är klara (fortfarande ett snålt facit) har Umeå fått med exakt 0 av sina fyra elitlag i sändningarna. Trist. Det är alltid kul att se hur våra lag sköter sig på bortaplan. Här hemma är vi ju många som redan har koll på hur de sköter sig.

På Innebandymagazinet.se har även Växjö Vipers marknadsansvarige Magnus Stenbenke spätt på kritiken om det snåla sändningsschemat. Han skrev så här:

Tycker fortfarande att det är tokdåligt att inte visa från seriepremiären. Genom att börja sända mitt i säsongen så får dom inte med sig en enda person, förutom innebandytokarna. Är man inte med från början så finns det inget intresse för de som vill börja titta. Istället för att lägga till fler matcher och försöka kompensera för deras pinsamt dåliga produktion, så kan dom börja ta upp resultat och tabell i sina sportsändningar, det hade gjort nytta för sporten. 
Jag kan bara hålla med. Och visst är det dags för sportsändningar att vakna till liv och börja visa bilder från SSL. Sporter som Bandy (ni vet den där sporten med skridskor) och Speedway, för att inte tala om ”Motor-måndag”, har på tok för stort utrymme enligt mig.

Men så är man kanske aningen färgad också. Men bara lite…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *