Dalen hade inte gjort sin hemläxa

¨
Det var nog inte många som missade Warbergs plump mot superliganykomlingen Jönköping i förra veckan. 11-7 vann Jönköping med då och igår var det dags för en ny Jönköpinsskalp i och med segern över IBK Dalen. Hemmalaget fick en drömstart med mål redan efter fem sekunder och fick även 2-0 i ett tidigt powerplay.

– Det var långt från någon drömstart, men vi kom ikapp till 2-2 och skapade mängder med chanser för att göra både trean, fyran och femman, säger lagkpatenen Johan Samuelsson till Innebandybloggen.

Ketil Kronberg och Filip Stenmark gjorde målen för Dalen i den första perioden, men just innan första vilan tog hemmalaget återigen ledningen.

– Det var sådär hela matchen, de fick psykologiskt viktiga mål och vi fick jobba i en konstant uppförsbacke, säger Samuelsson.

Jönköping kunde till slut springa ifrån och vinna med 7-3 efter att ha fått matchen exakt dit de ville.

Men borde ni inte ha vetat exakt vad Jönköping skulle göra?
– Jo, visst var det så, men vi fick en tuff start och hade ingen medstuds alls. Det var tufft och sedan blev det stressat då de fick några måls ledning. De drog ner tempot och spelvände på oss hela tiden.

Hur var stämningen i laget efter matchen?

– Den var inte direkt på topp. För mig var det nog topp tre tyngsta bussresorna sedan jag kom till IBK Dalen, säger Samuelsson.

Kommentar:

Jönköping har inlett årets superliga betydligt bättre än vad alla hade kunnat förvänta sig. Johan Andersson är en bra mentor för ett annars relativt ungt Jönköping och visade även vägen i den här matchen. Jag tycker, trots det, att Dalen borde kunna vinna en sådan här match om de vill gå längre än till kvartsfinal i slutspelet. Laget ligger just nu på en fjärdeplats i årets superliga, men kan puttas ner efter dagens omgång avslutats. Umeå City reser till Linköping för bortamöte, på ett mer mänskligt golv än tidigare.

1 kommentarer

  1. Jik fick matchen dit man ville och drog ner på tempot??? Jik var ju laget som låg högt och pressade matchen igenom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *