Johansson hjälte mot Karlsson x2


Umeå City trummar på i superligan och tog idag sin andra raka seger efter att ha besegrat Linköping på bortaplan med 5-7.

Umeå City inledde riktigt bra och vann den första perioden med 3-0 efter att Emil Johansson, som var tveksam till spel tack vare sjukdom, gjort två sköna poäng. Mattias Hedlund och Johan Lindgren var de andra målskyttarna. Hemmalaget fick dock en smakstart på den andra perioden då Martin Karlsson, vem annars(?), reducerade.

Sedan väntade tre raka mål för Umeå City och matchen såg ut att vara vunnen för City. Men bröderna Karlsson och Marcus Johansson x2 ville annorlunda. Fyra raka hemmamål gjorde att spänningen tilltog, men till slut kunde Peter Larsson avgöra för Umeå City med en riktig projektil i taket.

– Under 50 minuter gjorde vi ett kanonjobb där allihopa jobbade stenhårt åt båda håll. Precis som förra helgen i Uppsala. De får med sig någon utvisning som vi inte är överrens med domarna om där de gör mål på frislag direkt efter. De växer av det målet och chansar ordentligt, något de fick utdelning på, säger Peter Grubbe Grubbström.

Två raka segrar nu, vad har ni ändrat på?

– Taktiskt är det samma som tidigare, men vi har jobbat hårdare med forwards som stänger sarger och diagonalen bättre. Samarbetet genom hela laget har blviti bättre och vi har sorterat bort mycket av våra individuella misstag. I den här matchen och mot Sirius bjuder vi inte på några mål som mot Täby, Falun och Dalen.

Vilka stack ut i dagens match?

– Jag skulle kunna rabbla upp hela laget, för det här var verkligen en lagseger. Men Simon Brändström var riktigt bra i målet, återigen och Emil Johansson fick göra en del poäng och kämpade på bra genom hela matchen.

Hur är känslan i laget nu jämfört med för två veckor sedan?

– Det var en fantastisk känsla att få jubla tillsammans. Det stärker såklart laget och i Uppsala märktes det att sista tio växte killarna i kroppsspråk och agerande. Vi såg vad det betydde att leda med 4-2 och ta med oss det till den här matchen. Sedan otroligt skönt att hålla ut i den här matchen och vinna. Det stärker gruppen.

Efter EFT-uppehållet väntar Mullsjö hemma för City.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *