Helgsummering

Det här blir en ovanligt snål helgsummering eftersom både damettan och herrettan låg på lågvarv i helgen. Kanske borde vi ha kört en ”mitt-i-veckan-summering” istället med tanke på de många veckomatcherna, men i Innebandybloggens officiella jury beslutade man nyligen att helgsummeringen var helig och att den följaktligen alltid skulle skrivas på måndagar.

Så vi kör ändå…

Damettan var faktiskt helt spellediga i helgen (samtliga lag, inte bara de lokala). Istället spelade en del av lagen i tisdags och där fick vi som bekant resultaten:

Skellefteå – Iksu Ungdom 4-2
RIG – Umeå City 6-5 S.D.

Två intressanta derbyn på förhand som enligt mig fick något oväntade utgångar. Jag hade förväntat mig betydligt mer av Iksu Ungdom i matchen mot Skellefteå t ex. Å andra sidan har nu Skellefteå fyra segrar på de inledande sex matcherna. Trist bara att FBC Uppsala ångar på som bara den i toppen (sex vinster och en oavgjord). Det ska mycket till om något av de andra lagen ska kunna rå på FBC.

Det var lugnt i helgen och det blir även lugnt ett tag framöver också. Nästa omgång i serien spelas den först den nionde november och många av lagen får vänta till den tolfte innan de får damma av klubban nästa gång. Ljummet läge just nu alltså!

Matchen den nionde november är dock långt ifrån ljummen. IBF Dalen tar emot Vindelns IF och det är en riktig sexpoängsmatch som serien ser ut just nu. Intressant att se om Dalen kan få några förstärkningar från A-truppen i den matchen.

**

Där lämnar vi damerna och går istället in i herrettans värld.

Sandåkerns SK var uppe på norrlandsturné och fick med sig maximala sex poäng från den trippen (Wibax 4-10, Kiruna 4-7). Därmed har SSK även maximala sex vinster på de sex inledande matcherna.

Niklas Blomberg, som bara gjort ett mål inför den här turnén, pangade in fyra mot Wibax och tre mot Kiruna och får tveklöst ses som SSK:s hetaste spelare. Noterbart är även att Peter Grönroos spelade och gjorde mål i den andra matchen mot Wibax.

*

Jag som tidigare skrev att division I skulle bli spännande nu när Thorengruppen lämnat. Men just nu verkar ju SSK vara det nya ”Thoren”. Frågan är om de klarar att gå obesegrade som vi gjorde… omöjligt är det inte!

Men då gäller det också att slå Hudik borta (lär inte bli någon J. Samuelsson i den matchen) som fortsatt ser ut att vara den stora utmanaren/favoriten. 12-3 mot Jemtland senast är en övertygande seger och en bra ”bounce-back” av Hudik efter debaclet mot SSK.

*

Nåja. Ersboda bjöd in Gamla Stan till derby i fredags. 11-4 slutade matchen och Ersboda spred för en gångs skull ut målskyttet en aning. Johan Nilsson gjorde t ex ”bara” två mål.

I målprotokollet hittar vi även igen Jonas Lindberg som är tillbaka efter en lång tids sjukdom.  Limpan hade en riktigt bra säsong i fjol och kan kanske hitta tillbaka till den om han får vara frisk och hel. I så fall är han givetvis en väldigt bra injektion till ett redan stabilt ESK.

I Gamla Stan var det Adam Lundström och Rasmus Karlstén som stod för två tröstmål var.

Det var det från herrettan.

*
Vi går ner en division och kollar in vad som hände i herrtvåan. Där var det i alla fall precis som vanligt en hel drös matcher.

I lördags inledde Hörnefors med att besegra Vindeln på hemmaplan med 9-5. Kristoffer ”Stralla” Strandberg visade att han inte bara är bra på Xbox utan även på innebandy. Sju poäng från hans klubba i matchen – imponerande!

I Vindeln blev Niklas Andersson tvåmålsskytt. Lars Vilhelmsson gjorde en klassisk 1+1 med ett matchstraff 1 som grädde på moset. Frågan är vad som hände… läsarhjälp?

Vi går raskt vidare med rysaren Obbola – Clemensnäs. Clemens har gjort ett par bra matcher i rad nu men ändå blivit snuvade på poängen. Så även här när Obbola var ofina nog att vinna med 9-8.

Avgörande kom först på 19.25 genom William Henriksson. Innan det hade Clemens hämtat in 8-6 till 8-8. Gissar att det blev en blytung hemresa för di blåe.

Mathias Stenberg gjorde tre av målen för Clemens.

*
På söndagen spelades sedan fyra matcher till.

TBS lyckades hämta sig efter fiaskot mot TGC och komfortabelt besegra SPIF (VM i lag med förkortningar som namn) med 13-4. Imponerande att laget gjorde 13 mål här med tanke på att de knappt sköt 13 skott i förra matchen.

Firma Rickard Öberg/Daniel Nygren verkar ha haft lite lekstuga i matchen. Nygren stod för 1+4 medan Öberg gjorde 4+1. Vi noterar även att Petter Lundqvist var tillbaka och fick göra två kassar. Faktum är att detta är hans första säsong som innebandyspelare (vid 23 års ålder) vilket är rätt fascinerande. Skönt val att börja lira i den åldern. Lite Micke Nilsson-vibbar får man. Även Luca Toni blommade ut sent. Får vi se Lundqvist i det svenska landslaget om 4-5 år?

I SPIF var Fredrik Normark och Mattias Lejon poängbäst med sina två poäng vardera.

*

Nästa match att nämnas är Umeå IK – TGC.

TGC lyckades rida vidare på framgångsvågen från förra helgen och de vann lika komfortabelt som meriterande med 4-9.

UIK hängde med i två perioder men i tredje ryckte TGC och visade prov på vi-kan-vinna-serien-form. Målskyttet var väl utspritt i TGC (förutom Johan Brolin som hängde tre kassar) och det är ett tecken på bra bredd i laget.

TGC ångar på rejält nu och de lär vinna mot Obbola i nästa omgång också. Det blir en rysare i toppen som sagt.

En topp som just nu toppas av ett formstarkt Vildmännen som besegrade Sandåkernkamraterna med 8-5.

Samuel Karlsson gjorde ”bara” fyra av målen för Vildmännen. Frågan är om han kommer lämna någon match mållös den här säsongen. Jag är ytterst tveksam (förutsätter att han inte har gjort det hittills…).

För SSK blev ex-bloggaren Joakim Bålfors tvåmålsskytt liksom Alexander Alenius. Mikael Thunberg höll dessutom i sin måltrend – imponerande! Men det räckte alltså inte till poäng.

*

Sist men inte minst har vi Täfteå som tog emot IBK Ersboda. Täfteå stod emot oväntat bra men föll ändå snöpligt hemma i borgen med 8-10.

Täfteå ledde med 2-0, 3-2, 5-4, 6-5, och 8-7, men ändå blev det ingen seger. Surt sa den där berömda räven.

Jonas Hajek var poängbäst i hemmalaget med sina 2+3. I IBK Ersboda handlade det som vanligt mycket om bröderna Mattsson. Nio poäng skrapade dessa tre ihop tillsammans.

*
Det var allt. Jag har säkert glömt något, men det är ni ju bra på att påminna om!

Ciaooo.

 

4 kommentarer

  1. Tror du skummade igenom protokollet lite väl fort i matchen Hörnefors-Vindeln. Det var Nils vilhelmsson som fick matchsstraffet inte ”moviestar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *