SSK tog nionde raka i derbyt


Det var ju som bekant derbytider i veckan och vi från bloggen hade önskat mer när det gäller närvaro, bilder, och analyser kring dessa matcher men ingen av oss hade helt enkelt möjlighet att vara där och då är det svårt.

Men det går ju alltid att skriva av sig lite dagen efter.

För er som missat det så var det alltså derby mellan formsvaga Ersboda SK och stekheta Sandåkern på klassiska Ersängshallen i går kväll.
Ersboda inledde i ett rasande tempo och tog också ledningen genom industribacken Erik Röring (assist från legenden Ulf Brännström), men efter det växte SSK in i derbykostymen alltmer och tog sakta men säkert över tillställningen.

– De var heta och tuffa i början och backade hem ordentligt. De gör också 1-0 rätt välförtjänt men vi försökte behålla lugnet och hitta kontrollen över matchen igen och det lyckades, analyserar SSK:s tränare Jonatan Brolin.

1-1 målet stod ingen mindre än Adam Andersson för. En spelare som i fjol lämnade just SSK efter interna stridigheter för spel med Ersboda (på lån). Nu är han helt plötsligt tillbaka i SSK men han vet ju uppenbarligen åt vilket håll han ska anfalla i alla fall…

– Det som hände förra året har vi pratat ut rejält om och nu är det fullt fokus på Sandåkern för hans del. Det var massor med grejer runt om kring som har stört lite men nu är det kontroll på allt och då känns det naturligt att det har lossnat på planen. Han har varit en av våra mest pålitliga spelare det här året, berömmer Brolin.

En annan som hade stor del i segern var Niklas ”Blomman” Blomberg. Med sina tre mål var han planens bästa målskytt (tillsammans med Johan Nilsson i ESK) och målen har verkligen rullat in som de ska här på slutet.

– Fast han har ändå missat hysteriskt mycket. Mot Gamla Stan borde han ha gjort 13 mål, skrattar Brolin.

Annat noterbart i matchen är att Kim Lundström och Andreas Berglund förstärkte SSK från IBK Dalen. Kim är på väg tillbaka men måste fortfarande kyla sina knän efter varje ansträngning.

Det blev också två matchstraff i matchen. Detta på den nödvändiga tiden 19.59 sedan det hettat till mellan Johan Nilsson och Jakob Norrman i sarghörnet. Matchstraffet var av grad ”1” och därför blir det inga avstängningar. Men duon fick ju i alla fall var sin sekund på botbänken att lugna ner sig på.

I och med segern har nu SSK nio raka segrar och bloggen börjar hetsa allt mer om att laget ska gå obesegrade genom serien.

– Det är ingenting vi pratar om. Inför säsongen satte vi upp några mål i spelet som vi vill lyckas med, och vi vet att vi kommer vara ett topplag om vi sätter de detaljerna, säger han.

– Enligt mig var det en bragd av Thorengruppen att klara det i fjol, och jag blir faktiskt förvånad om vi klarar av det. Men vi har som mål att gå in med samma inställning oavsett motstånd och lyckas vi med det så kan det räcka långt, säger han.

***

Bakom varje framgång finns ju en förklaring. Jag ber Brolin bjuda på sin…

– Vi kommer nog inte spela ut något lag fullständigt och vinna med 20-6 som Hudik gjorde mot Ersboda, däremot så kommer vi alltid att vara svårslagna på grund av vår förmåga att nöta ner motståndarna. Sedan har vi en skön känsla i omklädningsrummet. Ifjol när det gick sämre kunde det vara helt tyst – nu tar vi tag i saker på ett bättre sätt.
Sedan har flera spelare varit bättre och presterat mer än vad både de själva och jag trodde, säger Brolin.

Vilka namn tänker du på då?

T ex så har Torbjörn Sjögren visat sig vara en väldigt viktig värvning – kanske den viktigaste av alla. Han bidrar enormt mycket med sin vinnarskalle både på träning och match, och han är en sådan kille som ryter till om någon tummar på något vi kommit överens om.

– Sedan har vi killar som Mattias Adolfsson och Mange Johansson som vi vet att vi alltid kan lita på. Jakob Norrman har varit en stor överraskning, Adam har jag redan berömt. Mikael Hjelm hade lite svårt på försäsongen men har arbetat väldigt hårt och nu på slutet har det börjat lossna för honom, och ja, jag skulle kunna hålla på länge, säger han.

*
Nu återstår tre matcher innan uppehållet för Sandåkern. Först ett nytt Umeå-derby mot GUIF följt av Övik och Skellefteå. Tre intressanta matcher med tre nya segerchanser… eller?

– Vi måste försöka bibehålla energin som ofta kommer gratis i början av serien. Mot GUIF och Övik känns det som att det är vi själva som kan ställa till det för oss. Skellefteå-matchen ser jag fram emot. Jag hoppas de kan bjuda upp med lite offensivt spel även fast det är bortaplan. Det är ett lag jag har stor respekt för och de är garanterat ett av seriens tyngsta lag att möta, säger Brolin.

*

Där tackar vi Brolin för pratstunden och ser fram emot en ny, trevlig, helg fylld av innebandy.
Glöm inte bort att tända det där första ljuset i ljusstakarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *