Helgsummering

(Jag hade missat tidsinställningen till detta inlägg, det var klart redan tidigt i morse men jag hade misslyckats med tekniken – därav kommer det först nu)

Ännu en innebandy-helg är över.  En bantad sådan då herrtvåan hade spelledigt.

Vi börjar med Damettan…

…där Umeå City än en gång fick känna på hur det är att förlora. Detta mot Vindeln på hemmaplan. Den gula maskinens segersiffror skrevs till 7-5.

Umeå City förde det mesta av spelet (24-17 i skott) men Vindeln var skoningslösa i sina kontringar. Bland annat hade duon Evelina Eriksson och Johanna Bertilsson en bra dag på jobbet (2+1 på båda). I andra perioden gjorde Vindeln fyra mål på blott sex skott och det avgjorde matchen.

Vindelns målskyttar i matchen. Tack till fotografen Emelia Granström!

(Om man vill ha en bild på sina målskyttar i helgsummeringen så är det helt enkelt bara att maila den till [email protected]. Det är ett bra och smart sätt att få synas lite extra vilket sponsorerna knappast blir missnöjda över, och med dagens teknik är det knappast svårt att langa fram mobilen och ta en bild. Uppmanar fler lag att göra som Vindeln!)

Beröm i City till Sandra Johansson som gjorde tre assist. Även tvåmålsskytten Marie Häggström förtjänar en portion beröm.

Men:

– Det här var förstås en riktigt sur förlust, säger Citys tränare Jonas Söderström som nu har huvudansvaret över laget när kollegan Olle Eliasson är pappaledig (grattis Olle!).

Och visst var det så. Jag hade väntat mig mer av City i den här matchen när man fick vända sin negativa trend förra helgen.

Men Vindeln gör än en gång en bra match i Gammlia Arena och är nu bara en poäng bakom City. Ett City som började serien rasande bra för att sedan rasa neråt i tabellen.

*

Ett annat lag som verkligen har rasat på slutet är Skellefteå Innebandy. Efter helgens uddamålsförlust mot RIG Umeå med 5-4 är man i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Just nu är det bara ett enda plusmål som gör att laget är över strecket.

RIG vände på stegen i tredje perioden genom att göra både 4-4 och 5-4. Extra beröm går till tvåmålsskytten Isabella Ström.

Kajsa Ek satte det matchavgörande målet.

I Skellefteå stod 93:an Julia Lindh för en fin meny – 2+1.

I och med segern fortsätter RIG haka på i toppstriden på allvar – kul!

(Att RIG just nu är det enda av våra lokala lag som är i närheten av toppen är i och för sig mindre kul…)

*

Iksu Ungdom är i och för sig hyfsat nära toppen men tack vare en dryg förlust i helgen halkade man efter. Gävle vann en mycket jämn match med 4-3 efter bland annat två mål i den tredje perioden. Iksu ledde med andra ord efter två perioder men orkade inte riktigt slutföra uppgiften.

– Vi gjorde en väldigt bra matchen, men tyvärr gör de ett mål mer än oss, säger Philippe Jolidon.

Amanda Gidlund gjorde två av målen för Iksu och förtjänar beröm. Beröm får även lagkaptenen Emmelie Folkesson som var resolut i sitt spel.

*

Den femte och sista matchen i denna omgång spelades mellan Jemtland och Örnsköldsvik. Den matchen slutade 2-3 till Övik som alltså kom undan med blotta förskräckelsen.

*

Herrettan tjuvstartade redan i fredags med derby mellan RIG och GUIF. 12-4 slutade den matchen i RIG:s favör. Starkt att vinna med så stora siffror i ett derby. GUIF har trots många förluster sällan klappat igenom men här verkar orken ha försvunnit lite efter urladdningen mot Gamla Stan.

Pontus Ericsson, som varit lite trögstartad, fick hänga tre baljor för RIG och det lär ha varit skönt för hans självförtroende.  Vi noterar även att Robert Andersson, som bara gjort ett mål dittills, fick hänga två nya.

I GUIF gjorde Per Beijar två av målen.

*

Annars var det en hel del dubbelmatcher i helgen.

Skellefteå  tog en fin dubbelskalp mot Sundsvall och Hudik/Björkberg och har därmed åtta raka segrar. En riktigt stark prestation!

Min kollega Lars kommer att göra ett längre inlägg om Skellefteå imorgon så jag tänker inte gå in på det allt för mycket just nu. Men det är helt klart starkt av laget att repa sig så starkt efter de två inledande förlusterna.

Jag kan även ta med ett citat från Arvid Marklund:

”Bästa kedjan i serien just nu är inte Jonsson-Jonsson-Forslöv utan Nilsson-Johansson-Lundberg. Dom gjorde alla 9 målen idag”

Det är väl bara att hålla med. Siffror ljuger sällan.

*

Antar att Sandåkern blev rätt nöjda när de såg att Skellefteå vunnit mot Hudik. Men å andra sidan – om Skellefteå fortsätter så här så får Sandåkern börja se upp. De möts ju snart också… Spännande!

*

Även Gamla Stan hade dubbelmatch i helgen. Först på lördagen kom en väntad förlust med 2-10 mot Hudik innan man på söndagen tog en otroligt viktig seger med 8-6 över bottenkonkurrenten Sundsvall City.

Detta efter en väldigt spännande och jämn match – och ett sent avgörande. Viktigt för självförtroendet att få vara laget som avgör i slutet.

Adam Lundström blev stor matchvinnare med sina fyra(!) mål i den sista perioden.  Han gjorde både 5-4, 6-5, 7-6 och slutligen 8-6. Jag antar att han sov rätt gott i natt!

Bloggen lyfter på hatten.

I och med den segern klättrade Gamla Stan förbi just Sundsvall City på målskillnad. Det kommer bli en rysare i kampen om att hålla sig kvar den här säsongen. Just nu är fem lag inblandade även om Örnsköldsvik har två poängs avstånd ner till de övriga.

Noterbart är också att formsvaga Ersboda står på endast 13 poäng. Men där är jag, och säkerligen inte så många andra heller, särskilt orolig.