Mannen som får tala – talar igen


När Granlo uddamålsbesegrade Hagunda i lördags var pressen rätt stor på Thorengruppen att vinna borta mot Duvbo IK. Thoren hade bra förutsättningar inför matchen då man tränat hela veckan på parkett och dessutom hade laget förmånen att flyga till matchen. På skadelistan fanns dock Joakim Lundberg som varit riktigt bra så här långt in på säsongen.

Men trots bra förberedelser satt segern väldigt långt inne. Segersiffrorna skrevs till slut till 8-7 och det var lagets tredje uddamålsseger den här säsongen. Enligt Jackes rapporter var golvet otroligt svårspelat och några av motståndarna rätt så osympatiska.

– Det var väldigt tufft spel men de flesta höll sig inom ramarna. Johan Lundqvist är tillexempel riktigt sportslig och dessutom riktigt bra. Men tyvärr blev t ex Carlbom hånad och flinad åt av en mindre genomtänkt kille när han låg skadad. Då blir man rätt trött… Men därför var det också extra skönt att vinna, säger han.

I och med att Uppsala samtidigt förlorade mot Gävle handlar nu toppstriden i skrivande stund om enbart Granlo och Thorengruppen, precis som många förutspått inför säsongen. Mycket kan dock förändras på kort tid då de flesta lagen verkar kunna slå varandra.

Noterbart är också att Mats Jonsson efter åtta poäng på de två senaste matcherna klättrat upp i toppen av hela seriens poängliga. Super-Mats har verkligen visat sig vara ett lyckat nyförvärv. Även Carlbom figurerar i toppen av poängligan.

Nästa helg möter Thoren klassiska Balrog på hemmaplan. Ett Balrog som nu får klara sig utan storstjärnan Rickard Berg som tydligen bröt foten förrförra helgen. Olycklig skada för Balrog. Även Patrik Svensson i Granlo ryktas vara knäskadad men hur allvarlig den är vet jag inte.

Hursomhelst går allsvenskan mot en spännande fortsättning och Thorengruppen är än så länge med i kampen om en plats i SSL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *