Umeå Floorball Festival siktar högt

Mycket har vi att vara stolta över när det gäller innebandy i Umeå. Men någon riktigt, riktigt, stor cup har vi inte.
Därmed inte sagt att det inte finns några bra cuper i Umeå.
Umecupen (Umeå City IBK) och Trettondagscupen (Ersboda SK) är t ex två mycket klassiska och omtyckta cuper.

Men just nu är magkänslan att Örnsköldsvik har norrlands största och mest omtyckta cup i form av Paradiscupen, och det kan ju vi som ”Sveriges innebandyhuvudstad” inte acceptera…

Därför kom nyheten (ja, då den väl kom…) om Umeå Floorball Festival som ett fint brev på posten.
Umeå har strålande förutsättningar för att ordna cuper och den här cupen ligger dessutom innan säsongen, 21-23 september, och kan därför förhoppningsvis locka en hel drös med lag som vill få ihop grejerna lagom till seriestarterna.

Det som är nytt nu är att cupens hemsida ligger uppe – www.umeafloorballfestival.se – och man kan anmäla sitt lag redan i dag. Cupen har även startat upp en sida på Facebook.
Några lag har faktiskt redan anmält sig trots att det är lääänge kvar till nästa höst. T ex har två finska lag, OLS från Uleåborg, anmält sig i klasserna F 98/99 och P99.

Även Umeå Citys lovande P97-lag, som ofta bjuder på fartfylld, rolig, innebandy, är anmälda och klara till cupen.

– Vi hoppas få mäta oss med andra lag som kommer utanför regionen och förhoppningsvis även några internationella lag. På sikt hoppas vi att Umeå kan få till en av Sveriges största innebandycuper, säger Citytränaren Jerker Jeremias. (haha, jag skrev Jens först pga hjärnspöken som hänvisade till den gamla klassikern Jens Jeremies)

Det allra första, historiska, laget att anmäla sig var Röbäcks IF F97. Ett lag som har höga förväntningar på cupen.

– Det ska bli kul och vi hoppas på ett utländskt motstånd. Spännande också att det blir en storcup på hemmaplan, det behöver ”Sveriges Innebandyhuvudstad”, säger lagets tränare S-O Berglund.

*

Bakom arrangemanget står IBK Dalen och Sports Adventure i Övik (som också jobbar med Paradiscupen).

–  Det känns kanonbra att ha med oss Sports Adventure då de har mycket erfarenhet av cuper. Tillsammans vill vi bygga upp en riktigt stor ungdomsturnering som på sikt ska kunna vara en av Sveriges största. Men målet nästa höst är att komma upp i 100 lag, säger sportchefen Urban Karlsson. 

*

Personligen går jag igång stenhårt på att Umeå ska ha en riktigt stor cup. Sedan om det är Umecupen som växer ytterligare eller om det är denna nya satsning som går hem spelar egentligen mindre roll. Bara saknaden av en riktig storcup fylls.

Tänk dig själv hur bra förutsättningar det finns i Umeå nu. Det är nästan löjligt vilka bra hallar vi har att erbjuda. Det kan vara värt att tänka på när man snackar skit om kommunen (lägg även till alla konstgräsplaner).

Mina minnen från Storvreta cup är fantastiska – trots att man ibland spelade på hallar som Gud hade glömt bort, där man egentligen knappt kunde leka blå-land-gul-land utan att störa sig.

Tänk dig då att få komma till Umeå, och spela i t ex Gammlia Arena, Gammliahallen, Sporthushallen (grymt underskattad), Sjöfruhallen, eller Elofssonhallen för att nämna några.

Så det är bara att hålla tummarna för att någon av våra cuper expanderar. Om några år räknar jag med att Umeå inte bara stoltserar med en massa bra elitlag – utan även en av Sveriges största innebandycuper!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *