Dalens jättejubel, Anderson, Svensson o jag

Vi börjar med det som skedde på hemmaplan. IBK Dalen drog jämt med FC Helsingborg i 30 minuter, men efter det sprang hemmalaget ifrån. Dalen, som i de två perioderna hade ungefär samma problem som laget haft tidigare under hösten – nämligen att de inte satte sina målchanser, började så småningom att arbeta sig till en fördel i matchen. Ketil Kronberg visade en vinnarskalle från glansdagarna och drog igång laget tillsammans med en lagkapten i storform som mest troligt är bäst i landet då det gäller spel med en man mindre på banan.

I hemmalaget var det fler som ville visa att laget skulle återvända till vinnarspåret. Mattias Wallgren var lysande, Johan Samuelsson likaså. Fredrik Hörnkvist med, samma sak med Filip Stenmark och även hårt arbetande Alexander Bodén. Det som skiljde sig från tidigare matcher var att laget visade prov på en attityd som saknats i vissa matcher. Laget skulle bara vinna den här matchen och då spelade det ingen roll om motståndarna hette Kivilehto, Helgesson, Johnsson och Bremer. Den här matchen skulle Dalen bara vinna och reaktionerna när både 4-2-målet och senare 5-2-målet kom var stora och tydliga tecken på tunga stenar som lättade från pressade spelares bröst.

Segern var nog allra skönast för tränaren Ulf Hallstensson som fått motstå en del åsikter om att han kanske inte var mannnen att ta Dalen till nästa steg. Nu är det här bara en seger, men den betydde nog oerhört mycket för laget. Inte minst när det är ett stekhett innebandyderby som ska utspela sig i staden på onsdag. Den webbsänds dessutom av Svenska spel och jag har hört att killen som ska kommentera är bekant.

**

Umeå City då? Ja, det var inte mycket som gick rätt nere i Varberg. Hallänningarna hade bestämt sig för att, liksom Dalen, avsluta en trend av förluster och som Magnus Svensson säger i den här artikeln, fick City sota för det. Grubbe och Puttes pojkar hade inte mycket att sätta emot ett Warberg på slutspelsjakt och jag följde matchen under två perioder via innebandy.se och som jag förstod på Svensson var det avgjort ganska tidigt. Nu får City koncentrera sig på att komma väl förberedda inför derbyt på onsdag.

**

Thorengruppen gick på en riktig plump då laget tappade en 4-1-ledning till förlust med 5-7. Laget hade 4-1 inför den tredje perioden och dessutom chansen att spela fem mot tre. Dock ville det sig inte och Handen gick om och vann matchen. Andreas Carlbom fanns inte med i protokollet, jag får kolla mer om han ens spelade matchen men han brukar sällan gå poänglös från en match så jag tippar att han inte var med. Laget förlorade skotten i matchen med 53-27. Det säger en hel del för mig som inte sett matchen.

Förlusten innebär med största sannolikhet att chansen till SSL-avancemang nu är helt körd då Granlo leder serien med hela sju poäng. Trist, men Thorengruppen håller sig ändå kvar i toppen och det är ju bra. Att förlora borta mot Handen är inte hela världen då det är en svår bortamatch, men just idag tror jag att den känns extra sur för Janne Lundqvist och co.

**

Måste bara nämna att hela innebandyvärldens just nu hetaste spelare måste vara Johan Andersson i Jönköping. Killen dominerade mot City i onsdags och idag stod han för fem av JIK:s mål mot Linköping. Återigen: Killen ska till landslaget, allt annat vore ett skämt. Snacka om spetskvalitet och nu leder han dessutom superligans poängliga. Killen är grym!