Helgsummering (Herrettan)

Vi börjar den här gången med Gamla Stan som åkte längs världens roligaste väg för att ta sig an Jemtland. Förlusten var väntad redan på förhand och visst blev det så också. 10-4 skrevs hemmalagets segersiffror till.

Gamla var hyfsat med i den första perioden men i andra kunde Jemtland springa ifrån till 6-1 och då orkade inte det unga laget från Skellefteå hänga på längre.

Ingen av bröderna Karlstén fanns med i laguppställningen och det är ju knappast någon fördel heller.

Formstarke Adam Lundström gjorde två av tröstmålen för Gamla Stan.

I och med förlusten ligger laget fortfarande risigt till i tabellen på endast nio poäng. Ett viktigt norrderby mot Wibax väntar i upptakten av serien.

**
Ett lag som haft det ännu tyngre än Gamla Stan är GUIF. Men i helgen fick de äntligen känna på segerns sötma igen. Detta efter kassaskåpssäkra 10-9 mot Örnsköldsvik.

Allt-i-allon Per Beijar gjorde fem av målen för GUIF och det kändes på något sätt väldigt signifikativt att den som lägger ner överlägset mest tid på laget också ska få bli hjälte i en sådan här match. I skymundan av Beijar gjorde en annan Pär fyra poäng. Wilhelmsson alltså – den defensiva backen – skrällde till med 1+3.

Övik reducerade två gånger om till 10-8 och 10-9 i sista perioden men närmare än så kom man inte. Viktigt för GUIF:s sargade självförtroende att dels vinna, men också att lyckas hålla en ledning mot slutet.

Trots segern så är GUIF fortfarande i en mycket svår sits, men det här var som jag skrev i förra veckan den absolut sista chansen att haka på – och den tog man. Nu får vi se vad våromgången har att erbjuda.

**
Skellefteå kom tillbaka på banan igen efter den förnedrande seriefinalen mot Sandåkern.

Mot Ersboda hade man inga problem utan man tog en komfortabel seger med 10-5. Mattias Lundberg låg som vanligt på rulle och gjorde tre av målen. Han gör verkligen en kanonsäsong! Mattias Holmberg och Peter Hartman gjorde två kassar var.

I Ersboda stod Jim Johansson för två av tröstmålen och backen Vidar Tirén, som fick beröm i tidningen efter matchen, gjorde ett.

För er som kanske har glömt det så är Johan Nilsson fortfarande i Thailand vilket såklart påverkar laget negativt.

Skellefteå hakar på i toppen i och med segern men Sandåkern har fortfarande en väldigt trygg serieledning. En serieledning som knappast blev mindre trygg av att Hudik förlorade borta mot Wibax/Piteå med klara 8-4. Något förvånande måste jag säga, men jag kan lova att en och annan Sandåkern-anhängare skrek högt framför livematch hemma vid datorn.

Nu är det väl mer eller mindre klart i min bok att Sandåkern spelar i Allsvenskan nästa år. Samtidigt är det mer eller mindre klart att Thorengruppen också gör det. Så det verkar kunna bli intressanta derbyn nästa år!

 

1 kommentarer

  1. Kul för GUIF, ska bli kul att se efter jul om vinden kan vända då de som studerat utomlands under våren kommer tillbaka. Grattis till segern!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *