Helgsummering (Herrtvåan)

Herrtvåan tjuvstartade i fredags med matchen mellan Hörnefors och UIK. Det trodde jag på förhand skulle bli en riktigt jämn tillställning men Hörnefors körde över UIK totalt. 13-3 slutade matchen och det var väldigt oväntade siffror i mina ögon. Men å andra sidan tippade ju jag Hörnefors trea i serien, så det kanske bara har vaknat upp lite väl sent…

Fredagens match i all ära men det var i går som resterande matcher spelades. Huvudmatchen var helt klart TBS – Vildmännen där mycket av den fortsatta toppstriden skulle avgöras.

Och visst blev det så där spännande som man hade hoppats. Matchen slutade nämligen 6-5 till TBS som därmed tog tre grymt viktiga poäng. Vildmännen är nu sju poäng efter och det blir nog för ointagligt om inte både TGC och TBS viker ner sig totalt under våren.

Avgörandet kom i powerplay sedan gästernas stjärna Petter Eriksson utvisats för hårt spel. TBS har spelat bra i powerplay på sistone och även här utnyttjade man det på bästa sätt när Daniel Nygren kunde sätta det som visade sig bli segerbollen. Innan det hade Anton Bergström och Jim Johansson fixat en reducering och en kvittering. TBS hämtade alltså upp ett 3-5-underläge till seger.

Jack Anderback gjorde två mål i Vildmännen liksom Samuel Karlsson. Petter Eriksson fick lämna planen poänglös, när hände det senast i Vildmännen-tröjan?!. Storebrorsan Fredrik gjorde dock mål, och även en assist.

*

Täfteå åkte på säsongens nionde förlust hemma mot Obbola. Gästernas segersiffror skrevs till 8-5.

Segern grundlades redan i andra perioden när Obbola gick upp till en 2-7-ledning. Oskar Granberg blev lagets bästa målskytt med tre mål. Dalens speaker Robin Årebrand Lindqvist gjorde två kassar.

I Täfteå noterar vi att den gamle elitseriespelaren Björn Sundblad gjorde ett av målen.

I övrigt finns inte så mycket mer att säga om den här matchen mer än att Täfteå verkar förbli ett bottenlag. Obbola har blandat och gett väldigt mycket den här säsongen men den här typen av matcher visade man att man är kapabla till att vinna.

*

TGC och IBK Ersboda hade viktigare saker för sig än att spela innebandy i helgen. Därför haltar tabellen något. Men om TGC vinner nästa match mot just IBK Ersboda, vilket de bör göra, (en match som förövrigt just nu ska spelas på julafton enligt innebandy.se/vasterbotten…) så skiljer det bara två poäng upp till TBS.

*

Sandåkernkamraterna hade inga större problem att besegra Vindelns IF. Därmed blev gästernas segersvit så kort den bara kan bli. 9-4 vann Sandåkern med och Alexander Alenius stod för tre av målen. Petter Sandström, som värvats under säsongen från Thorengruppen, gjorde två mål.

Nykomligen Sandåkernkamraterna har som väntat gjort en finfin säsong och ligger nu fyra i tabellen. Några onödiga poängtapp har man bjudit på och om man hade raderat dessa så hade laget varit med i toppstriden på allvar.

Men det faktum att laget bara är en poäng bakom Vildmännen efter elva omgångar visar hur pass stabila laget har varit.

För Vindeln så blev detta säsongens tionde förlust. Lars Vilhelmsson gjorde två av tröstmålen för Vindeln.

*

Vi avslutar med matchen Clemensnäs – SPIF. Clemens åkte här på ännu en blytung uddamålsförlust och Innebandybloggen får ta och skicka en värmande tanke upp till norr som plåster på uddamålsförlust-såren. Den här gången skrevs siffrorna till 4-5.

Pontus Johansson gjorde två av målen för Clemens. SPIF hade liksom hemmalaget bara en tvåmålskytt och det var Jens Bolin.

Mattias Lejon satte det matchvinnande målet till 3-5 i slutet av den tredje perioden. Clemens lyckades sedan reducera men utdelningen stannade där.

*

Därmed är denna veckas helgsummeringar slut och det här momenter tar jullov. Hoppas ni har uppskattat att läsa dessa texter under hösten. Till våren är helgsummeringarna tillbaka igen lagom till serieupptakterna.

God jul!

 

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *