Derby, derby och åter derby

Det spelas derbyn så gott som hela tiden i Umeå just nu. Framförallt i damettan.

I går tog RIG Umeå emot IBF Dalen som den här gången fick klara sig utan en sisådär tio förstärkningar från ovan.

Jag såg bara delar av matchen pga träning i hallen bredvid men jag hann ändå imponeras av ’Riggarna’.

De spelade grymt harmoniskt och smart. Trots att Dalen var med länge målmässigt så behöll RIG ett imponerande lugn. Då kom också utdelningen. Framförallt imponerades jag över lagets uppspel. Det syns att det finns en tanke bakom det mesta och att spelarna uppmanas/utmanas till att lösa krångliga situationer genom att spela bollen istället för att bara slänga iväg den – som tyvärr många andra lag gör.

Visst medför den typen av filosofi många felpass och säkert en del baklängesmål pga naivt spel men det ger garanterat mer än vad det straffar när spelarna kan hantera det, och är
det något lag i den här serien som gör just det så är det RIG.

Jag gick vid ställningen 6-2 för då kändes det helt över. Sedan reducerade visst Dalen två gånger om genom Sundsvallsduon Brusell/Turton men mer spännande än så blev det inte.

En som fortsättningsvis förstärkte från IBK var Veronica Arnqvist. Hon hade väldigt pigga ben i matchen och spelade grymt mycket bättre än mot City.

I RIG blev jag mest imponerad över den lilla liraren Matilda Sjödin. Bra skott, bra teknik, bra spelsinne, bra humör – ja, hon bjöd på det mesta den här kvällen. T.o.m en utvisning. Även Cornelia Fjellstedt var ett ständigt hot med sina aviga dragskott.

***

Men detta derby hamnar ju ändå naturligtvis i skuggan av det som komma skall.

Imorgon är det ju dags för IBK Dalen – Umeå City i SSL och en närmast övertaggad Urban Karlsson meddelade på läktarplats att 1000 biljetter redan är sålda.

Mer inför derbyts derby, som vi i den här derbytäta staden får lov att kalla det, kommer inom kort.

Men redan nu kan vi väl se till så att vi faktiskt pallrar oss dit för att kolla. Publiksiffran var en besvikelse i förra derbyt. Det känns som att det är dags att sluta vara bortskämd och sluta upp till festen.

Förhoppningsvis blir det lika målglatt och spännande som förra gången!

1 kommentarer

  1. Det snackas om rekordlånga avstängningar i höst. Förbundet har bla gett 3 mån till en spelare i Ersboda och en funktionär. Dessutom ska dom ha tagit ett beslut om avstängning i går kväll som också var väldigt långt. Gräv i detta!!!! Intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *