Att hålla ögonen på, minor och bomber


Till att börja med måste jag bara belysa vilket sjukligt tryck det verkar vara på publiktillströmningen inför kvällens derby. Många av de personer jag träffat och under ett års tid försökt övertala att ge innebandy en chans har meddelat sin närvaro under kvällen och att det redan igår var sålt över 1200 sittplatsbiljetter menar på att det kan bli en folkfest av sällan skådat slag. Jag drömmer om en fullsatt Gammlia Arena, men den drömmen känns nästan orealistisk.

Vad är det då som gäller inför kvällen. Ja, vi börjar med läget i lagen. IBK Dalen är hemmalag och saknar egentligen bara Peter Grönroos till start. Peter har brutit ett mellanfotsben i foten och blir borta fyra till sex veckor. Detta hände i Falunmatchen och därför ställer Dalen upp enligt följande:

Målvakt:
Fredrik Hörnkvist

Förstafemman:
Filip Stenmark, Mattias Wallgren – Christian Hjort, Johan Samuelsson, Peder Bodén.

Andrafemman:
Johan Alm, Robin Nilsberth – Ketil Kronberg, Jonas Svahn, Alexander Bodén.

Tredjefemman: Kim Lundström, Adam Berglund – Timmy Nyberg, Milan Tomasik, Anton Ermling.

På bänken:
Peter Löfgren, Lars-Erik Torp, Simon Sedin, Peter Sundelin.

I Dalen har Ketil Kronberg den hetaste formtoppen just nu då han stått för sju poäng i de två senaste matcherna. Även Johan Samuelsson, Mattias Wallgren, Alexander Bodén och Filip Stenmark känns heta, men den som ni ska hålla ögonen på när det vankas derby är såklart Johan Samuelsson och Ketil Kronberg. Även Peder Bodén ska man såklart inte glömma bort med hans trollerier han säkerligen kommer bjuda på då det blir mycket folk ikväll.

Umeå City:
Christoffer Sjöström är osäker till spel och börjar på bänken tack vare sjukdom under veckan. Johan ”Lingon” Lindgren ska bli pappa i dagarna och därför vet vi om han är borta – är det bara att säga grattis, Lingon. Kristoffer Rådström har fortfarande problem med baksida lår och vilar därför fortfarande tillsammans med rehabträning.

Laget blir därför:

Målvakt: Simon Brändström

Förstafemman: Andreas Toumas, Stefan Lindberg – Erik Nilsson, Henrik Schäfer, Peter Larsson.

Andrafemman: Emil Johansson, Thomas Holmgren – Erik Forsgren, Peder Viklund, Peter Reinholdt.

Tredjekedjan: Johan Lindgren, Mattias Hedlund, Albin Andersson.

Misstänkt matchbild:

Umeå City kommer med största sannolikhet att backa hem och stänga bakåt i första hand. Laget kommer hugga på alla möjliga kontringar som ges och för gästerna(bortalaget i dagens match) tror jag att det blir en klassisk klyscha att första målet blir väldigt viktigt.

Gör Dalen första och får en ledning med ett-två mål tror jag att matchen kan rinna iväg. Låt därför – för matchens bästa – att City tar ledningen och vi får se upp mot 20 mål som det var i det senaste derbyt.

Matchhjältar?

Jag tror tyvärr att det inte kommer bli något renodlad matchhjälte. Jag tror att Dalen i och med sitt nyvunna självförtroende från senaste segern mot Helsingborg kommer att vinna matchen med några måls marginal. Jag hoppas dock att så inte bli fallet. För min del får det gärna bli sudden och förlängning där det laget som gjort den mest heroiska insatsen i matchen står som hjälte. Ska det bli någon i City så unnar jag verkligen Emil Johansson eller Johan Lindgren den stämpeln. Ska det bli i Dalen vore det kul med Milan Tomasik eller varför inte Filip Stenmark.

Mest troligt kommer det dock vara Simon Brändström, Fredrik Hörnkvist, Erik Nilsson och Johan Samuelsson det kommer pratas mest om imorgon. Men den frågan får vi inte besvarade föränn om några timmar.

Nu måste jag fortsätta lite statistikdykning innan jag ska svida om och göra mig klar för Svenska Spel-sändningen. Vill flagga för att det går att kommunicera med oss via twitter på #dalen-city där du kan ställa frågor och lämna dina synpunkter kring matchen och nå oss live. Gustaf Forsberg är återigen expertkommentator tillsammans med undertecknad som kommentator.

Nu önskar vi oss rejäl innebandyunderhållning som en tidig julklapp och sedan ses vi i Gammlia Arena 19.00. God kväll!

2 kommentarer

  1. Trist att varenda människa du lyckats övertyga under alla dessa år få se en sådan flopp till innebandyderby… känner mej så förbannat feeeetblåst.. inget lag som kan bjuda upp eller?!?!?

  2. Det är faktiskt nästan så att man får be om ursäkt för de första 55 minuterna. Det var allt annat än underhållning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *