Dags att dra igång igen


Jag hoppas att ni har njutit av julen lika mycket som jag har gjort. Nu är ju dock verkligheten tillbaka. Redan i dag drar SSL igång med matcher för både IBK Dalen och Umeå City. Intressant att se hur dessa lag hämtar sig efter derbyt.

Citys eminenta hemsida tog ett snack med Mattias Hedlund, två-ass-i-derbyt-mannen, om hans tankar inför matchen i dag.

– Vi fick i uppdrag att köra ett fyspass under eget ansvar under julafton. Jag ser inga problem att vi har hållit upp några dagar från innebandyn. Vi är förberedda och går fortfarande på moln efter våra tre poäng mot Dalen, säger han till klubbens hemsida alltså.

Pixbo Wallenstam förnedrade City senast och har varit lite utav ett spöklag för de blåklädda.

– Vad jag minns från matchen i höstas var att vi höll tätt i den första perioden men sedan spelade de ut oss. Men vi är ett helt annat lag nu i jämnförelse med då. Vi har hittat våra roller, säger Hedlund.

Just att hitta rollerna lär vara väldigt viktigt i kvällens match. En MINST lika bra insats som i derbyt krävs om det ska bli några poäng. Pixbo känns betydligt hetare än Dalen i dagsläget.

Ett Dalen som fick spendera juldagen i en buss charmigt nog. Det är med andra ord dags för match mot Linköping borta. En riktig slutspelsfight!

Dalen ligger sjua på 19 poäng, Linköping åtta på samma poäng men med en match mindre spelad. Som upplagt för dramatik alltså…

I hemmamatchen, en av de bästa och mest fartfyllda matcherna i arenan i år, drog Dalen till slut det längsta strået efter en jämn kamp över 60 minuter. Frågan är vilka som gör det den här gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *