Helgens delikatesser

Då var vi där igen. Fredag. Ljuvligt.

Fredag innebär också att helgen närmar sig. En helg som, precis som vanligt, är full av innebandy.

I kväll spelas t ex ett derby mellan Skellefteå IBK och Gamla Stan! Lars Lindberg kommer med en genomgång inför den matchen senare i dag. Dessutom kommer ett referat från den matchen imorgon här på bloggen.

Övriga helgmatcher i herrettan med lokal anknytning är:

Örnsköldsvik – RIG Umeå IBF

Gimonäs UIF – Wibax Piteå

Hudik/Björkberg – Sandåkern

*

Tips på dessa matcher: 

Örnsköldsvik – RIG Umeå IBF 5-11
Kommentar:  RIG är heta just nu. Övik känns svala (förlust med 8-3 mot Gamla Stan senast). För Övik väger dock matchen betydligt tyngre vilket kan tala både till deras fördel och nackdel. Personligen tror jag det låser sig samtidigt som ”riggarna” får spela ut hela sitt register.

GUIF – Wibax Piteå 6-5
Kommentar:
Nu tippar jag med hjärtat framför hjärnan. GUIF gjorde en kanonmatch mot Skellefteå senast men förlorade ändå. Wibax är i ett betryggande land i tabellen och har inte särskilt mycket att spela för. För GUIF börjar det bli sista chansen att haka på. Kanske kan marginalarna för en gångs skull vara på GUIF:s sida?

Hudik/Björkberg – Sandåkern 7-9
Kommentar: Hudik känns inte tillräckligt heta just nu för att krossa Sandåkerns svit. Samtidigt har Sandåkern inte någon J. Samuelsson i den här seriefinalen. Gissar att Sandåkern är rätt laddade på att visa att man kan slå Hudik även utan honom – med tanke på det eftersnack som blev av hans närvaro i det förra mötet.

**

Damettan:

Alba – Iksu Ungdom

Gävle – Umeå City

Skellefteå – IBF Dalen

TIPS:

Alba – Iksu Ungdom 5-8
Kommentar: Alba har blivit inblandade i bottenstriden igen på allvar. Matchen mot Iksu Ungdom tror jag inte ger någon ljusning på den fronten. Iksu är nämligen heta nu, vann mot Uppsala borta senast (!), och här lyckas laget ta hem tre relativt komfortabla poäng om du frågar mig.

Gävle – Umeå City 8-2
Kommentar:  Om Iksu Ungdom är heta så är Umeå City raka motsatsen. ”Nollade” senast mot FBC Uppsala och nu står man för en ännu tuffare uppgift. Nej, det är helt enkelt inte här som City vänder sin trend. Den vänds i så fall i det kommande derbyt mot RIG. Men det är också en stentuff match…

Skellefteå – IBF Dalen 6-5
Kommentar:  Det här tror jag blir en rysare. Vinnaren tar ett stort kliv mot nytt kontrakt medan förloraren fortsatt kan bli inblandade i bottenstriden (även om det ser bra ut även vid förlust för båda). Personligen tror jag att ett på Skellefteå med fräsch vind i seglen drar det berömda, längsta, strået.
***

Herrtvåan:

Vindeln – TBS

Clemens – UIK

TGC – Vildmännen

SPIF – Täfteå

Sandåkernkamraterna – Obbola

Tips:

Vindeln – TBS 5-11
Kommentar:  TBS har med sig en kedja från a-laget i form av Mattias Öredahl, Jesper Lundqvist och Erik Boström. Nog för att laget hade vunnit den här matchen ändå – men det är knappast någon nackdel.

 Clemens – UIK 7-9
Kommentar: Det här tror jag blir en jämn och målrik match. UIK vinner då de helt enkelt har ett snäppet bättre lag. Tolv mål senast mot IBK Ersboda övertygar (även om IBK inte vet vad försvarsspel är) och med nio nya mål här inkasseras tre nya poäng.

TGC – Vildmännen 7-5
Kommentar:  Vildmännen, vars soundtrack just nu är ”10 små moppepojkar”, blir färre och färre och har därför mindre och mindre chans att rå på topplagen i serien. Jämnt tror jag dock det blir – men TGC vinner på grund av bättre bredd.

SPIF – Täfteå 12-5
Kommentar: SPIF känns betydligt hetare än Täfteå just nu och vinner därför komfortabelt tackvare en stark offensiv prestation.

Sandåkernkamraterna – Obbola 9-4
Kommentar: S gjorde en bra match senast mot TBS men föll ändå. Här kommer dock laget tillbaka på vinnarspåret igen mot ett formsvagt Obbola.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *