Jäkla korsband, assisterande och derbyt


Till att börja med vill jag poängtera att snacket kring Andreas Carlbom fortsätter, som väntat. Det återstår väl att se vad som händer i den affären, men nog om det för just nu.

**

Till att börja med har bloggen tråkiga nyheter att rapportera från division I och RIG där Caroline Deutgen fått en ny knäskada på samma knä. Deutgen som varit bofast i det svenska U19-landslaget före skadan hade chans att hinna tillbaka innan U19-VM senare i vår, men nu är det väldigt lite som talar för det.

Det var i slutet på morgonträningen förra fredagen som hon skulle lägga en straff. Trots att hon hade knäskyddet på och haft väldigt bra testresultat och att det kändes bra tidigare under träningen vek sig knäet inåt och en ny knäskada blev verkligheten för Stockholmstjejen. Deutgen har missat hela hösten och SDF-SM i våras tack vare en korsbandsskada under våren i fjol och nu var olyckan tillbaka.

– Det känns inte bra alls. Så orättvist alltså, nu känns allt bara som skit. Nu när jag precis kommit tillbaka, säger Deutgen till bloggen.

Under fredagen genomgick hon en magnetröntgen och på måndag kommer domen om hur allvarlig skadan är. Mer om detta då.

**

Ikväll spelas ett stekhett derby mellan Skellefteå IBK och Gamla Stan. I det förra mötet blev Mathias Lundberg stor hjälte då målmaskinen på egen hand gjorde slarvsylta av Gamla Stan. Gamla får dessutom klara sig utan sin viktigaste spelare i Rasmus Karlsten då han inte kommer spela mer under våren på grund av skada. Hade det gått spela på matchen hade jag satt mina pengar på IBK, men låt oss hoppas på storpublik, härlig fart och dramatik i mängder där uppe. Synd jag inte var i 0910-land och kunde följa matchen.

**

På söndag spelas derbyt mellan Iksu och IBK Dalen. Den självklara huvudrollsinnehavaren Victoria Wikström kommer med allra största sannolikhet inte att spela matchen tack vare att hon slet upp baksidan under uppvärmningen till Kais Mora-matchen. Jag tog mig en pratstund med Wikström inför matchen och hon konstaterade att hon i praktiken skulle kunna spela, men att det inte var värt att chansa med slutspel och Finnkampen stundande runt hörnet och skickade samtidigt en känga till lokalkonkurrenten.

– Det känns onödigt att chansa för en match mot Dalen, säger Wikström.

Och därmed kan vi konstatera att psykkriget mellan lagen har inletts.

**

Som jag har förtstått det börjar det brinna i knutarna om man vill ha biljetter. Förköp till matchen går tydligen att köpa på www.iksuinnebandy.se

**

Som sista notis kan vi meddela att Jenny Magnusson blir ny förbundskapten till Curt Söderström. Ett ganska väntat val som det surrats om internt i några veckor efter att diverse damprofiler tackat nej.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *